Emoții la Veneția! Ce actriță va decide cine câștigă Leul de Aur

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Actrița franceză Isabelle Huppert va fi președinta juriului care va decerna prestigiosul Leu de Aur pentru cel mai bun film la cea de-a 81-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția, ce va avea loc între 28 august și 7 septembrie, anunță organizatorii.

"Mă leagă o istorie lungă și minunată de Festivalul de Film de la Veneția, iar a deveni un spectator privilegiat este o onoare", a declarat actrița în vârstă de 71 de ani, care a câștigat deja două premii pentru cea mai bună actriță la Lido, potrivit comunicatului de presă al festivalului.

 "Marea sa disponibilitate de a se provoca în mod constant, semn al inteligenţei sale ieşite din comun, şi capacitatea de a vedea cinematografia dincolo de graniţele geografice şi mentale, fac din ea un preşedinte de juriu ideal", a comentat directorul artistic al festivalului, Alberto Barbera.

Juriul condus de Huppert va avea misiunea delicată de a acorda, la 7 septembrie, Marele Premiu al Juriului Leul de Argint, Leul de Argint pentru cel mai bun regizor, premiile pentru cel mai bun actor și cea mai bună actriță și premiul pentru cel mai bun scenariu.

Isabelle Huppert a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță la Cannes în 1978 pentru rolul din filmul său "Violette Nozière". De asemenea, a obținut două premii la Veneția pentru rolurile din "Une affaire de femmes" (1988) și "La cérémonie" (1995), ambele filme regizate de Claude Chabrol.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel