Emma Răducanu scapă de HĂRȚUIRE. Cinci ani, Ordin de RESTRICȚIE. ”Mă UIT tot timpul peste umăr”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport
Foto: Emma Raducanu, în 2021, la turneul de la Nottingham / flickr, Chris Czermak
Foto: Emma Raducanu, în 2021, la turneul de la Nottingham / flickr, Chris Czermak

La sfârșitul anului trecut, Emma Răducanu trăit momente de groază.

În cererea sa, Emma Răducanu spunea că nu se simte în siguranță și se teme de ce ar putea să se întâmple.

Jucătoarea de tenis le-a spus polițiștilor, în cererea ei: „Vreau să mă mut într-o altă casă, pentru mai mai multă protecție, întrucât mă tem că s-ar putea întoarce deoarece știe unde este casa mea”.

Amrit Magar, un bărbat în vârstă de 35 de ani, a fost de mai multe ori la adresa unde locuiește Emma Răducanu.

În urma plângerii jucătoarei de tenis, instanța de judecată a stabilit că Amrit Magar a urmărit-o și hărțuit-o pe campioana de la US Open.

Magar a primit un ordin de restricție, valabil cinci ani și a fost condamnat la 200 de ore de muncă în folosul comunității.

Într-una dintre vizitele sale, Amrit Magar a spus că a mers până la casa din Londra a Emmei Răducanu și a luat ca suvenir un pantoful al tatălui ei, crezând că îi aparține jucătoarei de tenis, relatează The Guardian.

La ultima sa ”vizită”, de la începutul lunii decembrie, Magar a împodobit un copac din grădina din față cu lumini de Crăciun. Acesta a fost surprins de tatăl Emmei Răducanu, care l-a recunoscut pe Magar din vizitele anterioare și l-a urmărit cu mașina în timp ce suna la poliție.

 

Mergea la casa jucătoarei

Amrit Magar, care locuiește în nord-estul Londrei, a mers de trei ori la casa casa în care locuiește Emma, între 1 noiembrie și 4 decembrie 2021.

Acesta dădea târcoale pe lângă casă, lăsa cadouri și felicitări și fura obiecte de pe verandă, probabil pentru a le păstra ca suveniruri.

La una din ”vizite”, Magar a lăsat și un buchet de flori cu o felicitare pe care scria: ”Nimic de spus, dar meriți dragoste”. Hărțuitorul a desenat chiar și o hartă cu traseul pe care l-a parcurs de acasă, până la adresa Emmei.

Magar a fost arestat după ce tatăl jucătoarei, Ion Răducanu, a văzut imaginile cu hărțuitorul pe o cameră de supraveghere a casei.

 

Emma: ”Sunt îngrozită”

 

Într-o declarație, făcută în fața instanței, Emma Răducanu a spus că evenimentele au făcut-o să nu se mai simtă în siguranță atunci când iese sigură din casă.

”De când s-au întâmplat toate acestea, sunt îngrozită. Îmi este foarte frică să ies din casă, mai ales dacă sunt neînsoțită”, declara jucătoarea.

„Din cauza asta, mă simt de parcă mi-ar fi fost luată libertatea. Mă uit tot timpul peste umăr. Am o stare de nervozitate și mă tem că s-ar putea întâmpla din nou.

Nu mă simt în siguranță în propria mea casă, locul în care ar trebui să mă simt cel mai în siguranță.”, mai declara jucătoarea cu origini românești.

 

Restricții pe 5 ani

 

Magar a spus că găsit adresa după ce a colindat prin cartierul unde Emma locuiește, împreună cu părinții ei, și a aflat de la vecini care este casa jucătoarei de tenis.

Pentru fapta sa, Magar a primit un ordin de restricție de cinci ani și 200 de ore de muncă neremunerată, dar și o interdicție de a ieși noaptea din casă în următoarele opt săptămâni, între 21:00 și 6:00, fiind monitorizat cu o brățară electronică.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel