Emma Răducanu câștigă titlul de „Sportiva Anului”, acordat de Sunday Times

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

Campioana în exercițiu de la US Open, Emma Răducanu, a fost desemnată sportiva anului de către Sunday Times. Emma Răducanu este un nume pe care mulți l-au auzit pentru prima dată la Wimbledon 2021, beneficiara unui wild card prezentându-se fanilor tenisului cu un joc încântător, pe iarba de acasă.

În cele din urmă, britanica a fost nevoită să se retragă după ce a avut probleme de respirație în timpul meciului din turul 4, împotriva lui Tomljanovic.

Mulți s-au grăbit să sublinieze că britanica a fost copleșită de această ocazie, la o vârstă atât de fragedă, dar nimeni nu anticipa că, la scurt timp după aceea, va realiza ceva ce nu s-a mai făcut vreodată.

A scris istorie

Nicio jucătoare venită din calificări nu a câștigat vreodată un Grand Slam, iar britanica a reușit acest lucru la US Open 2021. Parcursul ei a inclus victorii extraordinare în fața multor adversare dificile, singurul set cedat fiind în calificări.

În finală, ea a învins-o pe o altă tânără jucătoare, Leylah Fernandez, pentru a-și adjudeca primul trofeu de Grand Slam, la vârsta de ¸18 ani. Acest lucru i-a permis un salt istoric de peste 150 de locuri în clasament, ceea ce reprezintă un record.

Totul în legătură cu acest triumf a fost istoric, motiv pentru care Sunday Times o numește sportiva anului.

Rebecca Myers, jurnalistă la Sunday Times și reporter principal pentru premiul Femeia Sportivă a Anului, a declarat: "Felicitări tuturor câștigătoarelor noastre în ceea ce a fost un an revoluționar pentru sportul feminin. Sportiva noastră, foarte demnă de titlul de Sportiva Anului 2021, Emma Răducanu, a făcut istorie la US Open și a inspirat atât de multe fete și femei tinere de acasă prin succesul ei."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel