Emilia Clarke, după două anevrisme la activ, dezvăluie cum i-a fost afectat creierul: În mod normal, nu mai eram aici ca să vorbesc

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Emilia Clarke, a explicat ce s-a întâmplat cu creierul ei după cele două anevrisme.

Emilia Clarke, în vârstă de 35 de ani, dezvăluie că a suferit o intervenție chirurgicală pe creier în 2013, după ce două anevrisme i-au lăsat secțiuni ale creierului inutilizabile.

Vedeta din Game Of Thrones spune că a fost foarte aproape de a rămâne fără capacitatea de a vorbi din cauza problemelor pe care le-a întâmpinat.

Aceasta a povestit că, în mod normal, nu ar mai trebui să poată vorbi după ce două anevrisme au făcut ca mai multe secțiuni ale creierului ei să „nu mai poată fi utilizate”.

Actrița, în vârstă de 35 de ani, a spus că face parte dintr-un grup foarte restrâns de oameni care au supraviețuit după două anevrisme și au rămas „fără sechele”, scrie Dailymail.

Primul ei anevrism a intervenit în 2011, după ce a încheiat filmările la prima serie din Game Of Thrones, iar urmările au fost foarte serioase - a provocat un accident vascular cerebral.

Ce al doilea anevrism a avut nevoie de o intervenție chirurgicală în 2013, după ce scanările au arătat că și-a dublat dimensiunea.

Ea a spus pentru BBC că cele două experiențe negative, mai ales după a doua operație în 2013, au ajutat-o pe actriță să își schimbe abordarea asupra vieții și să privească lucrurile dintr-o „perspectivă mai largă”.

Emilia Clarke, a vorbit la emisiunea Sunday Morning de la BBC1: „Porțiunea din creierul meu care nu mai este utilizabilă... Lipsește acolo destul de mult, ceea ce mă face mereu să râd”, arată actrița.

Aceasta dezvăluie că după tratamentul salvator, medicii i-au fixat plăci de titan în locul unor secțiuni ale craniului.

Actrița a suferit pentru prima dată o hemoragie subarahnoidiană.

Acestea sunt cele mai frecvente la persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 și 70 de ani și pot lăsa pacienții cu oboseală extremă, probleme cu somnul, dureri de cap, tulburări de vedere și pierderea mișcării.

Dar Emilia Clarke a spus că anevrismele nu au avut urmări, adăugând: „Pot să joc într- piesă de două ore și jumătate în fiecare seară și să nu uit nicio replică. Am avut întotdeauna o memorie bună pentru că este singura abilitate ca actor... așa că memoria ta este, evident, incredibil de importantă și am testat-o ​​constant”, spune actrița.

Ea a adăugat că „a renunțat să se mai întrebe” despre ce se întâmplă în creierul ei, pentru că „nu are rost să-ți zgâriești încontinuu mintea în legătură cu ceea ce ar putea să nu fie acolo, deoarece ceea ce ai acum este grozav”.

Actrița, care a interpretat-o ​​pe Daenerys Targaryen din „Mama Dragonilor” , a vorbit despre trauma suferită încă din 2019, dar nu a dat toate detaliile.

Emilia, care a fondat organizația de caritate SameYou, pentru a-i ajuta pe cei care se recuperează după leziuni cerebrale și accident vascular cerebral, își face debutul în West End, în The Seagull.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel