Elton John scoate la licitaţie un pian, un combinezon şi o pereche de cizme cu platformă

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Elton John / FOTO: https://www.facebook.com/EltonJohn/photos?locale=ro_RO
Elton John / FOTO: https://www.facebook.com/EltonJohn/photos?locale=ro_RO

Un pian, un combinezon şi o pereche de cizme cu platformă se află printre obiectele scoase la licitaţie de cântăreţul britanic Elton John, informează vineri DPA şi PA Media.

Muzicianul, în vârstă de 76 de ani, organizează, în parteneriat cu casa Christie's, o licitaţie cu obiecte din fosta sa reşedinţă din Atlanta, unde a locuit alături de soţul lui, David Furnish.

The Collection of Sir Elton John: Goodbye Peachtree Road, scoasă la vânzare la Rockefeller Centre, New York, include obiecte de valoare cum ar fi o pictură semnată de artistul britanic Damien Hirst, care îi înfăţişează pe Elton John şi pe David Furnish.

Creaţia, intitulată Your Song, o trimitere la titlul unei melodii a cântăreţului britanic, este semnată cu mesajul xxx for Elton + David şi are o valoare estimată cuprinsă între 350.000 şi 450.000 de dolari.

Un portret al lui Elton John realizat de pictorul şi regizorul nominalizat la Oscar Julian Schnabel este estimat la o sumă cuprinsă între 200.000 şi 300.000 de dolari.

Pianul Yamaha model C6F PE are un preţ estimativ cuprins între 30.000 şi 50.000 de dolari, iar o pereche de cizme din piele argintie cu tocuri din 1971, inscripţionate cu literele roşii E şi J pe ambele părţi, ar putea să le aducă organizatorilor licitaţiei o sumă cuprinsă între 5.000 de dolari şi 10.000 de dolari.

Printre piesele licitate se numără şi un combinezon într-o nuanţă de fildeş-auriu, una dintre primele ţinute pentru scenă confecţionate pentru Elton John, creaţie semnată de Annie Reavey.

Această piesă vestimentară a fost împrumutată pentru realizarea costumelor din filmul Rocketman, cu Taron Egerton în rolul principal, şi ar putea fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 8.000 de dolari şi 12.000 de dolari.

Această colecţie extraordinară nu prezintă doar o gamă variată de obiecte remarcabile care întruchipează viaţa, activitatea şi arta unică a lui Elton, dar le oferă clienţilor noştri şi o idee despre impactul profund pe care l-a avut asupra lui oraşul Atlanta, a declarat Tash Perrin, vicepreşedinta filialei din Statele Unite a casei Christie's.

Cu două săptămâni înainte de vânzare, galeriile Christie's din Rockefeller Centre se vor transforma într-o serie de spaţii imersive cu un design special şi care vor oferi o perspectivă dinamică asupra universului lui Elton John, a mai spus ea.

Suntem extrem de mândri să prezentăm această vânzare multi-categorie, care include o gamă rafinată de fotografii, opere de artă, modă şi costume - dovada viziunii eclectice, a preceperii şi a gustului impecabil al proprietarului său, a adăugat Tash Perrin.

În cadrul licitaţiei, sunt de asemenea scoase la vânzare un ceas Cartier în ediţie nelimitată din aur de 18 carate, un colier din litere de diamant care formează cuvintele 'the bitch is back', precum şi cămăşi Versace din mătase.

Elton John mai deţine şi o copertă a revistei Vogue, realizată de fotograful american Irving Penn şi care o înfăţişează pe fotomodelul Jean Patchett. Valoarea acesteia a fost estimată la o sumă cuprinsă între 100.000 şi 150.000 de dolari.

Muzicianul britanic şi-a încheiat cariera concertistică anul trecut, după ce a susţinut spectacole timp de peste 50 de ani în diferite locuri din lume, odată cu ultimul spectacol susţinut în cadrul turneului său de adio, "Farewell Yellow Brick Road", susţinut în iulie 2023 la Stockholm.

Piesele scoase la licitaţie sunt expuse pentru public din 9 februarie până pe 21 februarie la galeriile Christie's din Rockefeller Plaza, New York. Licitaţia va începe pe 21 februarie.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel