Musk dăunează grav INTERNETULUI. ”Vrea controlul total. Acesta este visul lui. Și a lui Trump. Și a lui Putin” / Analiza The Guardian

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Musk va cumpăra acțiuni Twitter până când va obține controlul total.

Evaluările experților privind rolul pozitiv al internetului în răspândirea democrației sunt contrazise de dictatori precum Putin și demagogi precum Trump, care au demonstrat cât de naivă a fost această presupunere, arată Robert Reich, într-o evaluare făcută pentru publicația TheGuardian.

Analistul îl include în această categorie și pe Elon Musk, care spune că susține libertatea de exprimare, dar în realitate este vorba doar despre putere.

Dorința de putere l-a obligat pe Musk să cumpere acțiuni Twitter de 2,64 miliarde de dolari, făcându-l cel mai mare acționar individual. După ce Twitter a anunțat că Musk se va alătura consiliului de administrație, Musk s-a răzgândit.

Robert Reich este de părere că Musk vrea controlul total al Twitter, lucru care i-ar fi fost imposibil dacă intra în CA, ceea ce l-ar fi obligat să limiteze achiziția de acțiuni la 14,9%. Așa, Musk nu are vreo limită în ceea ce privește acțiunile Twitter pe care le poate cumpăra.

 

Ce „îmbunătățiri” are în vedere Musk pentru Twitter

”Va cumpăra atât cât are nevoie pentru a obține controlul total”, scrie analistul.

Acesta mai arată că miliardarul îi va oferi fostului președinte al SUA o platformă de exprimare pe Twitter. ”Își va folosi Musk puterea pentru a-l lăsa pe Trump să revină? Mă tem că o va face.”

Musk a susținut de multă vreme o viziune libertariană a unui internet „necontrolat”, viziune extrem de periculoasă, în opinia analistului.

”Cineva trebuie să decidă asupra algoritmilor din fiecare platformă: cum sunt proiectați, cum evoluează, ce dezvăluie și ce ascund. Musk are suficientă putere și bani pentru a-și oferi în liniște acest tip de control asupra Twitter”, mai arată Reich.

Musk vorbește despre libertatea de exprimare, dar puterea lui reală este libertatea de a ajunge la 80 de milioane de urmăritori pe Twitter fără a răspunde în fața nimănui.

Musk nu a crezut niciodată în responsabilitate, fiind amintite postările miliardarului care au provocat un adevărat haos pe burse. Prin postările sale, Musk a reușit, practic, să manipuleze cursul unor criptomonede în care a investit. În martie 2020, el a postat pe Twitter că copiii sunt ”imuni” la Covid.

”Gândiți-vă: după ani în care a postat tweet-uri care încalcă legea, Musk a primit un loc în consiliul de administrație al Twitter (și probabil că acum negociază pentru și mai multă influență)”, scrie Reich.

”Este vorba despre putere. Acesta este visul lui Musk. Și a lui Trump. Și a lui Putin. Și visul fiecărui dictator, om puternic, demagog și baron tâlhar din zilele noastre de pe Pământ. Pentru noi ceilalți, ar fi un nou coșmar”, a concluzionat Robert Reich.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel