Elon Musk spune că este timpul ca omenirea să construiască o bază ocupată permanent pe Lună

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Luna ar trebui să aibă propriul fus orar / Foto: pexels, Brett Sayles
Luna ar trebui să aibă propriul fus orar / Foto: pexels, Brett Sayles

După ce un om de știință care lucrează la misiunea chineză pe Lună a postat o actualizare a progresului, șeful SpaceX, Elon Musk, i-a răspuns imediat, împărtășindu-i speranța sa pentru o bază lunară permanentă

Elon Musk a cerut ca oamenii să construiască o "bază ocupată permanent pe Lună".

Miliardarul care și-a recăpătat recent statutul de cea mai bogată persoană din lume - crede că doar prin extinderea civilizației pe alte planete vom scăpa de soarta dinozaurilor, care au fost nimiciți de o catastrofă globală.

Yuqi Qian este un cercetător planetar de la Universitatea de Geoștiințe din China. În prezent, el cercetează locurile de aterizare potrivite pentru programul de explorare spațială al Chinei, iar prima sa sarcină este de a identifica locul perfect pentru aterizarea pe Lună a misiunii chineze din 2029.

Yuqi a postat pe Twitter o actualizare a progreselor sale, arătând părți ale navei spațiale pe care China speră să o trimită pe Lună până la sfârșitul acestui deceniu.

Și, bineînțeles, orice lucru legat de spațiu pe Twitter va atrage cu siguranță atenția celui care îl conduce, precum și a companiei SpaceX.

Ca răspuns la declarația mândră a lui Yuqi potrivit căreia "Doi astronauți chinezi vor ateriza pe Lună în 2029", Musk a răspuns: "Era și timpul ca omenirea să construiască o bază ocupată permanent pe Lună".

Încă din vara anului trecut, Musk vorbea despre planul său extrem de ambițios de a stabili o colonie pe Marte până în 2050.

Planul său "Battlestar Galactica" presupunea trimiterea a mii de coloniști pe Marte cu 1.000 de nave spațiale gigantice SpaceX "Starship".

Prima lansare, a promis el, ar urma să aibă loc în 2028, urmând ca alte lansări să aibă loc de fiecare dată când orbitele Pământului și ale lui Marte le vor aduce relativ aproape.

Cel mai important lucru, i-a spus el șefului de la TED Talks, Chris Anderson, este să facă colonia să se autosusțină cât mai repede posibil.

"Pragul critic", a explicat el, "este dacă navele de pe Pământ nu mai vin din orice motiv".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel