Elon Musk nu va mai fi CEO la Twitter

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Elon Musk își înnebunește fanii cu un tweet de cinci cuvinte
Elon Musk își înnebunește fanii cu un tweet de cinci cuvinte

Elon Musk a anunţat joi pe Twitter că a angajat o femeie pentru a-l înlocui în funcţia de director general al platformei, precizând totodată că el va păstra controlul asupra reţelei de socializare, relatează AFP.

"Sunt încântat să anunţ că am angajat o nouă directoare generală pentru X/Twitter. Ea va începe în aproximativ şase săptămâni!", a scris pe Twitter miliardarul, care a cumpărat compania la sfârşitul lunii octombrie anul trecut şi a redenumit-o luna trecută "X Corp".

"Voi deveni preşedinte executiv al consiliului de administraţie şi director de tehnologie, pentru a supraveghea produsele, software-ul şi operaţiunile", a adăugat el.

Patronul Tesla şi SpaceX făcuse un sondaj în decembrie pentru a-i întreba pe utilizatorii Twitter dacă ar trebui sau nu să părăsească conducerea platformei.

Aproximativ 17 milioane de internauţi şi-au exprimat opinia, dintre care 57% s-au declarat în favoarea plecării sale.

Elon Musk a anunţat ulterior pe Twitter că plănuieşte să renunţe la funcţie imediat ce va "găsit pe cineva suficient de nebun" pentru a-i succeda.

Antreprenorul a făcut numeroase schimbări în compania californiană, cu mai multe valuri de concedieri care i-au redus echipele la minim. El a permis apoi revenirea pe platformă a unor personalităţi controversate, cândva interzise pe reţea pentru încălcarea regulilor, şi a lansat un abonament plătit pentru servicii care anterior erau gratuite. 

Elon Musk lucrează la o inteligență artificială proprie, "Truth GPT"

Elon Musk a anunțat că lucrează la propria sa inteligență artificială, un proiect denumit "TruthGPT" și menit, potrivit omului de afaceri american, să găsească "adevărul maxim" și să surclaseze alte programe existente, despre care spune că nu includ suficiente garanții.

"Voi lansa ceva numit Truth GPT sau o inteligență artificială care caută adevărul maxim și încearcă să înțeleagă natura universului", a detaliat Musk într-un interviu acordat postului american FoxNews. 

Patronul Twitter, Tesla, SpaceX și Neuralink consideră că aceasta este "cea mai bună cale" pentru a oferi siguranță umanității, deoarece "o Inteligență Artificială preocupată să pătrundă sensul universului nu poate reprezenta un risc pentru oamenii care sunt o parte interesantă a universului". Această IA ideală ar acționa la fel ca oamenii, care aspiră să "protejeze habitatul" cimpanzeilor, deși i-ar putea "vâna și ucide pe toți". Citește mai mult AICI

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel