Elon Musk face o predicție înfricoșătoare despre inteligența artificială

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Elon Musk face o predicție înfricoșătoare despre inteligența artificială / Facebook
Elon Musk face o predicție înfricoșătoare despre inteligența artificială / Facebook

Elon Musk a lansat un avertisment înfricoșător, dezvăluind când crede că inteligența artificială ar putea deveni mai inteligentă decât orice om de pe Pământ, iar magnatul Tesla consideră că această evoluție îngrijorătoare ar putea avea loc în curând.

Inteligența artificială ar putea deveni mai inteligentă decât orice om încă de anul viitor, a avertizat Elon Musk.

Șeful Tesla a prezis inițial că roboții "supraomenești" ar putea apărea în 2029, dar acum consideră că această evoluție îngrijorătoare ar putea veni mult mai devreme. Apărut într-o transmisiune în direct pe rețeaua sa de socializare X (fostul Twitter), Musk a spus că salturile în tehnologie l-au făcut să-și schimbe părerea, potrivit DailyStar.

"Părerea mea este că vom avea o inteligență artificială care va fi mai inteligentă decât orice om, probabil la sfârșitul anului viitor", a spus el.

"Anul trecut (inteligența artificială) a fost limitată de cipuri. Oamenii nu puteau obține suficiente cipuri Nvidia. Anul acesta se trece la o alimentare cu transformator de tensiune. Într-un an sau doi, va fi doar alimentarea cu energie electrică."

Nu este prima dată când Musk vorbește despre temerile sale legate de inteligența artificială. Vorbind la lansarea start-up-ului său de roboți xAI, el a spus:

"Dacă aș putea să apăs pe pauză pe AI sau pe superinteligența digitală AI cu adevărat avansată, aș face-o.Nu pare că acest lucru este realist, așa că xAI va construi în esență un AI. Într-un mod bun, într-un fel de speranță. De fapt, este important să ne facem griji cu privire la un viitor Terminator"

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel