Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume. Ce avere are Elon Musk și cine a rămas pe locul doi

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Elon Musk - Foto: Agerpres
Elon Musk - Foto: Agerpres

Ce avere are acum Elon Musk, devenit din nou cel mai bogat om din lume.

Elon Musk și-a recâștigat poziția de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit unui sondaj Bloomberg Billionaires, care a estimat că valoarea netă a directorului general al Tesla (TSLA), averea lui Elon Musk este acum de aproximativ 192 de miliarde de dolari, comparativ cu cea a directorului general al LVMH (LVMHF), Bernard Arnault, care este de 187 de miliarde de dolari.

Cei doi centimiliardari, un termen folosit pentru a se referi la persoanele cu averi de peste 100 de miliarde de dolari, au fost luni la egalitate pentru primul loc.

Săptămâna aceasta, averea lui Bernard Arnault a scăzut după ce miercuri a scăzut cotația acțiunilor LVMH, potrivit calculelor Bloomberg.

Bernard Arnault l-a depășit pe Elon Musk în decembrie, după ce averea sa a crescut datorită unei explozii a vânzărilor de produse de lux care a contribuit la creșterea prețului acțiunilor LVMH. LVMH, unul dintre cele mai mari conglomerate din lume, găzduiește mărci precum Louis Vuitton, Dior și Celine.

Între timp, Elon Musk s-a bucurat de o ascensiune fulminantă pe listele bogaților lumii în ultimii ani, întrucât averea sa este direct legată de cea a producătorului de automobile electrice Tesla. Cea mai mare avere a sa este reprezentată de acțiunile companiei, din care deține aproximativ 13%, potrivit Bloomberg.

În afară de Tesla, Elon Musk este și CEO al SpaceX, firma de explorare spațială, și proprietarul rețelei de socializare Twitter (TWTR).

Acțiunile LVMH au crescut cu 19,7% în acest an, în timp ce cele ale Tesla au crescut cu 65,6% până în prezent.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel