Elon Musk, CEO-ul Tesla, dă startul unei călătorii surpriză la Beijing, potrivit unor surse

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Elon Musk - Foto: Agerpres
Elon Musk - Foto: Agerpres

Un avion privat legat de directorul general al Tesla TSLA.O, Elon Musk, a aterizat duminică la Beijing, a arătat o aplicație de urmărire a zborurilor, în timp ce două persoane care au cunoștință despre acest lucru au declarat că miliardarul a dat startul unei vizite surpriză pe cea de-a doua piață ca mărime a producătorului auto.

Musk încearcă să se întâlnească cu înalți oficiali chinezi la Beijing pentru a discuta despre lansarea software-ului Full-Self Driving (FSD) în China și pentru a obține aprobarea de a transfera datele colectate în țară în străinătate pentru a antrena algoritmi pentru tehnologiile sale de conducere autonomă, a declarat una dintre persoane.

Din 2021, Tesla a stocat toate datele colectate de flota sa chineză în Shanghai, așa cum cer autoritățile de reglementare chineze, și nu a transferat niciunul dintre acestea în Statele Unite, potrivit Reuters.

Constructorul american de vehicule electrice a lansat FSD, versiunea cea mai autonomă a software-ului său Autopilot, în urmă cu patru ani, dar încă nu a pus-o la dispoziție în China, în ciuda faptului că clienții i-au cerut insistent acest lucru.

Musk a declarat luna aceasta că Tesla ar putea pune FSD la dispoziția clienților din China „foarte curând”, ca răspuns la o întrebare pe platforma de socializare X.

Constructorii auto chinezi rivali, precum Xpeng 9868.HK, au încercat să obțină un avantaj față de Tesla prin introducerea de software similar.

Vizita lui Musk în China nu a fost anunțată public, iar persoanele au vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece nu au fost autorizate să vorbească cu presa. Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Călătoria a avut loc la puțin peste o săptămână după ce a renunțat la o vizită planificată în India pentru a se întâlni cu premierul Narendra Modi, invocând „obligațiile foarte grele ale Tesla”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel