Elon Musk avertizează: Inteligența artificială, o amenințare majoră pentru omenire

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Casa Albă îl acuză pe Elon Musk de ''promovare abjectă a urii antisemite şi rasiste''/Captura Youtube
Casa Albă îl acuză pe Elon Musk de ''promovare abjectă a urii antisemite şi rasiste''/Captura Youtube

Elon Musk a emis un avertisment grav, afirmând că inteligența artificială este una dintre cele mai serioase amenințări pentru viitorul omenirii.

Reformulare: La summitul privind siguranța AI organizat de prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, miliardarul Elon Musk, care deținea acțiuni la OpenAI - compania care a creat ChatGPT - până în 2018, când a fost vândută către Microsoft, a făcut anunțuri importante.

„Cred că IA reprezintă una dintre cele mai mari amenințări. Pentru prima dată, ne confruntăm cu o situație în care există ceva care va fi mult mai inteligent decât cea mai deșteaptă ființă umană. Așa că, știți, nu suntem mai puternici sau mai rapizi decât alte creaturi, dar suntem mai inteligenți, și iată-ne, pentru prima dată în istoria umană, ne confruntăm cu ceva care va fi mult mai inteligent decât noi. Așa că nu este clar pentru mine că putem controla cu adevărat așa ceva, dar cred că putem spera să îl ghidăm într-o direcție benefică pentru umanitate. Cred că este unul dintre riscurile existențiale cu care ne confruntăm și este, probabil, cel mai stringent, pentru că, dacă ne uităm la intervalul de timp și la ritmul de avansare, cred că acest summit este oportun și îl aplaud pe prim-ministru pentru organizarea sa" a declarat Elon Musk, potrivit Daily Star.

Musk a amintit cum ar vrea să „stabilească un cadru" pentru a ajuta la evitarea transformării IA într-o "mare amenințare" pentru toată lumea.

„Odată ce avem un cadru pentru înțelegerea fenomenului, vor exista propuneri de politici sau reguli propuse, și acestea vor fi elaborate în colaborare cu companiile de AI. Apoi, dacă facem o analogie cu sportul, echipele din joc cred că ar fi reguli corecte după care ar trebui să joace toată lumea? Asta vrem să stabilim, dar nu știu care sunt regulile corecte, deci trebuie să începi cu înțelegerea lor înainte de supraveghere" a mai spus Elon Musk.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience