Elon Musk a eliminat titlurile articolelor de presă pe rețeaua de socializare X

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Elon Musk vrea să "extindă conștiința până pe Marte" înainte de lansarea unei rachete
Elon Musk vrea să "extindă conștiința până pe Marte" înainte de lansarea unei rachete

Conform unei informații furnizate de AFP joi, pe rețeaua de socializare X (anterior cunoscută ca Twitter), linkurile și articolele de presă nu vor mai fi afișate sub forma de texte sau titluri, ci doar sub forma imaginilor, fără descrieri.

Schimbarea generalizată a interfeţei platformei X, realizată între 3 şi 4 octombrie, fusese deja remarcată de anumite companii media încă din timpul unei faze de testare ce a avut loc la jumătatea lunii august.

Ce spune Elon Musk despre această schimbare

Elon Musk a asumat această decizie în mod direct și a declarat: "Aceasta este o decizie luată de mine personal. Vom îmbunătăți estetica platformei (rețelei de socializare)", a anunțat el într-un mesaj postat pe X.

Atunci când un utilizator distribuie un articol de presă, numele companiei care a publicat articolul apare doar în colțul din stânga jos al imaginii utilizate ca ilustrare, iar un simplu clic pe imagine permite accesul la conținutul articolului.

Elon Musk, care a achiziționat rețeaua de socializare anul trecut, își propune să combată declinul semnificativ al veniturilor din publicitate încurajând utilizatorii să petreacă mai mult timp pe platformă și, în consecință, să distribuie mai puține linkuri externe.

Elon Musk, acuzat că are o atitudine ostilă faţă de mass-media

Miliardarul de origine sud-africană, care deţine şi companiile Tesla, SpaceX şi Starlink, este acuzat, de asemenea, că are o atitudine ostilă faţă de mass-media, iar mai multe companii din acest sector de activitate şi-au anunţat retragerea de pe platforma X.

Pe 3 octombrie, Elon Musk a declarat că nu citeşte "practic niciodată presa tradiţională". "Ce interes aş avea să citesc 1.000 de cuvinte despre ceva ce a fost deja distribuit pe X cu mai multe zile înainte?", s-a întrebat el retoric.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel