Elon Musk, 9% din Twitter. Miliardarul, primele schimbări: Vrei un buton de editare?

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

După ce a devenit cel mai important acționar al Twitter, Elon Musk se apucă de treabă.

Miliardarul american Tesla și fondatorul SpaceX, Elon Musk, a devenit cel mai mare acționar al Twitter după ce a achiziționat un pachet de 9,2% din acțiunile rețelei de socializare.

După ce zilele trecute a achiziționat pachetul de acțiuni la Twitter, Elon Musk realizează un sondaj pe rețeaua de socializare cu privire la posibilitatea de a schimba postările după ce acestea sunt publicate.

Măsura a fost cerută de-a lungul timpului de mulți utilizatori.

”Vrei un buton pentru editare?”, a întrebat Musk utilizatorii Twitter. În primele ore după publicarea tweet-ului, peste 1,5 milioane de utilizatori au participat la sondaj, aproximativ 75% au răspuns pozitiv la întrebarea despre introducerea opțiunii de editare, scrie Reuters.

Acest sondaj nereprezentativ nu va afecta direct decizia Twitter, dar CEO-ul Parag Agrawal, retweetând postarea lui Musk, a indicat că rezultatele ar avea implicații semnificative și a cerut utilizatorilor să voteze cu toată seriozitatea.

Musk devine cel mai mare acționar al Twitter

Fondatorul SpaceX și CEO-ul Tesla a achiziționat un pachet de 9,2% din serviciul de microblogging Twitter pentru 2,89 miliarde de dolari.

Astfel, Elon Musk a devenit cel mai mare acționar al companiei, cota sa fiind de aproape patru ori mai mare decât pachetul de 2,25 la sută deținut de fondatorul rețelei de socializare, Jack Dorsey. Tranzacția a avut loc pe 14 martie, dar a devenit cunoscută la începutul lunii aprilie din raportul Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA. Prețul acțiunilor Twitter a crescut cu peste 27% începând cu 4 aprilie.

Musk nu și-a anunțat încă obiectivele în legătură cu achiziția unui pachet mare de acțiuni la Twitter. În același timp, este un utilizator vechi și foarte activ al acestei rețele de socializare, tweet-urile sale răspândindu-se rapid pe Internet și în mass-media. Musk are peTwitter peste 80,4 milioane de urmăritori.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel