Elisabeta Lipă: ”Eu știu semnificațiile intonării imnului. Și acum, când aud imnul, îmi dau lacrimile”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

Elisabeta Lipă a vorbit despre cum ar trebui să acționeze un ministru al sportului.

Elisabeta Lipă a declarat, duminică, la B1tv, că așteaptă ca reprezentanții ministerului tineretului și sportului să recunoască rezultatele excepționale obținute de Cătălin Chirilă la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen.

Zilele trecute, doamna Lipă s-a referit și la reacția reprezentanților ministerului sporturilor, care au declarat că nu i-au întâmpinat pe sportivii români care au câștigat 8 medalii la Campionatele de Canotaj.

”Eu nu am pomenit ca un ministru/oficial (să trebuiască n.r.) să fie invitat de către Federație pentru a veni să întâmpine niște sportivi. Cred că pentru orice ministru este o onoare. Eu, ca sportivă olimpică, câștigătoare a 8 medalii, mă înclin în fața acestor sportivi”, declara Elisabeta Lipă.

”Nu vreau să spun că ministrul sportului trebuie să plece de la minister, pentru că altfel nu apucă să înțeleagă bine cu ce probleme ne confruntăm”, este de părere fosta mare sportivă.

Referitor la reacția ministrului Eduard Novak, care săptămânile trecute, invitat la o emisiune TV, nu a intonat nicio strofă din imnul național al României, fosta mare campioană a declarat că îi este greu să creadă că sunt persoane care nu cunosc măcar o strofă din imnul României.

”Eu știu semnificațiile intonării imnului. Și acum, când aud imnul intonându-se, cu orice ocazie, mie îmi dau lacrimile pentru că asociez acest lucru cu momentele când ieșeam campioană olimpică. Este ceva unic. Nu ai voie să terfelești acest imn! Dacă se întâmplă, lucrurile astea trebuie sancționate”, explică Elisabeta Lipă.

Fosta mare campioană a rememorat un eveniment petrecut  în 2016, când se afla în poziția de ministru al sportului.

Aceasta a explicat cum, urmare reacției sale la evenimentele tensionate, survenite la un meci de baschet al Rapidului cu o echipă din Miercurea Ciuc, a primit foarte multe critici publice.

La acel meci, suporterii din Miercurea Ciuc au reacționat la intonarea imnului național al României întorcându-se cu spatele și cântând așa-numitul imn al așa-numitului ”ținut secuiesc”.

Ulterior, ministerul sportului a trimis o notificare tuturor federațiilor cu privire la situațiile în care se poate intona imnul național, și anume doar la meciurile internaționale, la Cupa României și la Campionatele Naționale. 

”Am fost linșată mediatic:`Lipă a interzis intonarea imnului`. Nimeni nu a văzut că nu i-am mai lăsat să intoneze acest imn (al ținutului secuiesc n.r.)”, a declarat marea campioană la canotaj.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel