Elevii de gimnaziu şi liceu se întorc luni la cursuri

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Fotografie creată de Stanley Morales, de la Pexels
Fotografie creată de Stanley Morales, de la Pexels

Elevii reîncep de luni școala. 

Elevii de gimnaziu şi liceu, precum şi cei din învăţământul profesional şi postliceal se întorc luni la cursuri după vacanţa de iarnă, scrie Agerpres.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, grupele/clasele din învăţământul preşcolar şi primar vor avea vacanţă până pe 9 ianuarie 2022.

Semestrul I se va încheia pe 14 ianuarie, iar semestrul al doilea va începe pe 17 ianuarie.

Următoarea vacanţă - cea de primăvară (Paşte) - va fi de vineri, 15 aprilie 2022 - până duminică, 1 mai 2022. 

Cîmpeanu: Gradul de vaccinare a personalului din învăţământ - peste 70

Ministerul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că gradul de vaccinare în rândul personalului din învăţământ este de peste 70%, iar un număr important de şcoli au un grad de 100%.

Cîmpeanu a menţionat, în legătură cu posibilitatea introducerii certificatului verde la locul de muncă, că reprezintă o decizie a Guvernului şi că este de acord cu orice fel de măsuri care permit ca şcoala să se deruleze cu prezenţă fizică.

"Nu emit supoziţii. Este o decizie a Guvernului. În funcţie de decizia Guvernului vă voi anunţa şi care este nivelul de impact în sistemul de educaţie", a afirmat Cîmpeanu, după şedinţa Executivului, întrebat cum ar reacţiona profesorii în cazul în care se va introduce certificatul verde la locul de muncă.

Școala cu prezenţă fizică



El a adăugat că este în favoarea oricărei măsuri care permit şcoala cu prezenţă fizică, menţionând că este nevoie de desfăşurarea cursurilor cu prezenţa fizică şi cu asigurarea măsurilor de siguranţă sanitară.

"Sunt de acord cu orice fel de măsuri care fac în aşa fel încât şcoala să se poate derula cu prezenţă fizică, pentru că digitalizarea este un obiectiv major pentru sistemul de educaţie din România, este un obiectiv major pentru sistemul de educaţie din orice stat al lumii, dar niciun stat al lumii nu poate spune că sunt îndeplinite cele cinci condiţii de bază: disponibilitate generalizată echipamente, conectivitate generalizată - cel de-al doilea - formarea tuturor cadrelor didactice din perspectiva pedagogiei digital - al treilea - conţinut digital pentru toate disciplinele adaptat fiecărui nivel de studiu - al patrulea - şi platforme dedicate pentru evaluare în cazul predării online. Aceste condiţii nu sunt îndeplinite simultan în niciun stat al lumii şi nici în România. Până le vom îndeplini, este nevoie de prezenţă fizică. Pentru prezenţă fizică e nevoie de siguranţă sanitară în şcoli. Pentru siguranţă sanitară în şcoli este nevoie de vaccinare, de testare şi de respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară", a explicat Cîmpeanu, întrebat dacă ar fi de acord cu certificatul verde.

Grad mare de vaccinare



Sorin Cîmpeanu a afirmat că gradul de vaccinare în rândul personalului din învăţământ este de peste 70%.

"Deci la ultima interogare a sistemului de educaţie, gradul de vaccinare a personalului din învăţământ era demult peste 70%. Deci, în învăţământ avem mai mult decât dublul mediei naţionale din perspectiva vaccinării, deci avem cadre didactice şi personal responsabil pentru activitatea de învăţământ. (...) Avem un număr important de şcoli în care gradul de vaccinare este de sută la sută. Instituţiile de învăţământ şi unităţile şcolare sunt singurele instituţii din România în care avem gradul de vaccinare pe fiecare şcoală în parte", a mai spus ministrul. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel