Elena Merișoreanu desființează artiștii care spun că nu au bani: Au vile de nu reușesc să intre prin atâtea camere. Ce pensie are artista, după 37 de ani de muncă

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook
Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu a dezvăluit ce pensie câștigă, dar și-a spus părerea și despre cântăreții care spun că primesc prea puțini bani de la stat.

Elena Merișoreanu a ținut să clarifice subiectul care circulă în ultima vreme în spațiul public, mai exact, faptul că interpreții de muzică populară au pensii mici. Aceasta îi critică dur pe care care fac astfel de declarații, pentru că, spune ea, din muzică se câștigă bani buni.

”Eu am o pensie omenească, pot să trăiesc, bărbatul meu la fel, copiii sunt la casele lor, deci nu duc lipsă de nimic. Alții dacă n-au muncit și n-au plătit, de unde să le dea statul bani? Eu am pe cartea de muncă la Rapsodia Română aproape 37 de ani, la 16 ani am fost angajată, cu decizie Guvernamentală. În fiecare an se mai mărește, mai luăm de la Credidam, mai luăm de la Uniunea Compozitorilor, ne-ar bate Dumnezeul să ne plângem, când alții trăiesc din 1.500-2.000 de lei. Cine nu a fost angajat să le dea după mine și 2.000 de lei, nu mă interesează, dar să nu se mai plângă, au vile, de nu reușesc să intre prin atâtea camere câte au și se plâng de bani? E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva.”, a spus Elena Merișoreanu în exclusivitate pentru Spectacola.

”Niciodată nu mă voi plânge”

Cântăreața nu doar că nu se plânge de veniturile pe care le are, dar îi compătimește pe ceilalți români, care câștigă salarii și pensii extrem de mici.

”Așa că nu mă plâng și niciodată nu mă voi plânge cu cât câștig, pentru că mi-ar fi rușine. Iarna trecută, mă întreba fata mea: ”Măi, mamă, când ai fost în America ți-ai luat cea mai scumpă haină de blană de la Las Vegas, de ce nu o porți?”. Mi-e rușine să ies cu ea pe stradă, când văd lume amărâtă și eu umblu cu blană pe mine. Eu sunt foarte darnică, îmi place să ajut oamenii dacă au nevoie de o sobă, nu au lemne iarna, când știu că sunt pensionari cu 1.000 de lei și nu au de unde să-și ia. Pe ăia îi ajut cu drag, nu pe ăia care stau la colțul străzii și cerșesc.”, a mai spus interpreta de muzică populară pentru Spectacola.

Ce spune Elena Merișoreanu despre scumpiri

”Pensia mea este de aproape 5.000 de lei, fără câțiva lei. Atunci așa erau salariile, banul era ban, eu cu 0,5 de bani îmi aduc aminte că atunci când am venit în București mâncam dimineața, de nu îmi mai trebuia până la prânz nimic, era 0,25 de bani un pahar de lapte bătut și tot atât un corn. Tot 0,25 de bani era și tramvaiul. Pe urmă, s-a făcut 0,5. Nu poți să compari ce a fost atunci, cu prețurile care sunt acum, sunt ieșite din comun. Un om cu 1.500-2.000 nu poate trăi. Tinerii au diferite nevoi. Să fim serioși. Noi, cântăreții de folclor, nu trebui să ne plângem. Ăia de muzică ușoară nici atât, ei iau bani mulți de tot. Am fost o viață plecată prin străinătate. Eu sunt de la țară, mama îmi spunea: ”Dragă, pune-ți găleata la streașină, nu plouă, dar picură, așa și la noi. Pune în tinerețe bani deoparte, cât de cât, ca să ai la bătrânețe.”, a mai dezvăluit îndrăgita artistă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel