Elena Cristian, scandal EUROINS: De ce, dacă lucrurile sunt, de ani buni, în neregulă acolo, tu, reglementator, tu ASF, nu le rezolvi?

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Șefi de comisii pleacă pentru o săptămână în Indonezia/Elena Cristian: Sunt șocată/Cu siguranță vor reuși să rezolve toate problemele din România
Șefi de comisii pleacă pentru o săptămână în Indonezia/Elena Cristian: Sunt șocată/Cu siguranță vor reuși să rezolve toate problemele din România

Elena Cristian a vorbit despre situația Euroins.

"Știrea zilei vine de la ASF: Euroins va rămâne fără licență. Se va discuta mult despre motive, vinovați, soluții etc. Se va spune că Euroins a greșit și trebuie să plătească.

Prima mea întrebare este: De ce să lași ani buni o companie care ”nu este ok” să facă un business profitabil, pentru ca mai apoi, când ajunge pe primul loc în topul asigurătorilor RCA (și pe locul 3 la asigurari generale și de viață), să o închizi. Cu o gaură imensă pentru bugetul de stat? (vezi cazul City, păgubos pentru buget, dar și pentru economia privată).

De ce, dacă lucrurile sunt, de ani buni, în neregulă acolo, tu, reglementator, tu ASF, nu le rezolvi? Cu pârghiile pe care le ai și în așa fel încât să nu mai fie niciodată un alt caz City sau Euroins... De ce, după cazul City lucrurile au fost lăsate să meargă în aceeași direcție.Voi urmări cu atenție acest caz... Astăzi, o primă informație care arată că Euroins a fost lăsată să-și facă treaba: EUROINS DEȚINE PESTE 30% DIN PIAȚA DE RCA ȘI OCUPĂ PRIMUL LOC ÎN ACEST CLASAMENT CU PESTE 2,5 MILIOANE DE POLIȚE RCA ÎNCHEIATE", a scris Elena Cristian.

Euroins este cea de-a patra companie de asigurări din ultimii opt ani care intră în insolvență. Pe rând, au intrat în insolvență Astra, în 2015, Carpatica în 2016, City Insurance în 2021 iar acum Euroins. 

Vorbim așadar despre o presiune mare pentru proprietarii de autoturisme în condițiile în care prețurile polițelor RCA au crescut cu 71% anul trecut. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel