Efectul scorțișoarei asupra rinichilor

Autorul articolului: Valentina Miu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Freepik/amuhrinova55
Sursă foto: Freepik/amuhrinova55

Asociată în mare parte cu domeniul patiseriei, scorțișoara poate fi consumată și în infuzii, iar consumul său începe să fie recunoscut ca protector al funcției renale, deoarece ajută la combaterea retenției de apă.

Scorțișoara este asociată în principal cu domeniul patiseriei: este ingredientul indispensabil al orezului cu lapte, de exemplu. Și ca în cazul multor alte condimente care sunt în centrul cercetărilor recente în domeniul alimentar, este greu de imaginat că acest condiment ar putea avea efecte importante asupra rinichilor.

Scorțișoara se obține curățând și frecând ramurile coajei interioare ale arborelui de scorțișoară, care are două variante, Cinnamomum zeylanicum și Cinnamomum cassia, cultivate în principal în Sri Lanka. Arborii Cinnamomun fac parte din familia lauraceelor, caracterizată prin uleiuri aromatice din frunze și scoarță având, de asemenea, proprietăți sănătoase pentru sănătatea umană. Se cunosc aproximativ 300 de specii localizate în principal în regiunile tropicale și subtropicale, scrie 20minutos.es.

În cazul variantei cassia, se distinge prin conținutul său ridicat de cumarină, considerată deosebit de toxică pentru funcțiile hepatice, în timp ce varianta ceylán posedă cantități aproape imperceptibile.

Proprietățile diuretice ale scorțișoarei

Infuzia de scorțișoară s-a dovedit a fi un aliat important împotriva retenției de apă. Este similară cu un diuretic natural care ajută la funcția renală în eliminarea sării și a apei prin urină. Ca urmare, sistemul arterial este menținut în condiții optime (mai puțină presiune de lichid), iar, prin urmare, tensiunea arterială scade.

Dacă procesul de diureză sau excreția urinei se complică, acea acumulare de lichid în corp poate declanșa tulburări renale grave, de la calculi renali și de vezică, până la infecții ale tractului urinar.

Se studiază efectul negativ asupra ficatului

Varianta de scorțișoară cassia poate conține până la 20 de miligrame de cumarină, o substanță toxică care trebuie luată în considerare și pe care scorțișoara Ceylán abia o posedă. Conform estimărilor științifice, cantitatea maximă de cumarină pe care corpul uman o poate tolera este de 0,1 miligrame pentru fiecare kilogram de masă corporală.

Pentru a vorbi despre intoxicație și despre efecte grave asupra sănătății umane, trebuie să ținem cont că aceste estimări de risc sunt făcute pe doze mari. În această direcție, au fost exprimate în studii recente conexiuni între cumarină și leziuni hepatice. De asemenea, s-a investigat probabilitatea ca consumul ridicat al acestei substanțe să crească riscul de tumori, deși până în prezent s-au efectuat doar teste clinice pe șoareci.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel