Educația și tehnologia merg mână-n mână. Prof. Cornelia Popa Stavri: Am fost la o școală unde am testat aceste jocuri

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Tehnologia joacă un rol tot mai important în dezvoltarea comunităților de astăzi. Aceasta se aplică și în cazul domeniului educației - care în România încă nu are parte de o viziune unitară cu privire dezvoltarea pe termen lung.

Prof. Cornelia Popa Stavri, vicepreședintele Federația Sindicatelor Libere din Învățământ - Regiunea București-Ilfov, a fost invitata emisiunii DC Edu, realizată de prof. univ. dr. Sorin Ivan, decan și director al Revistei Tribuna Învățământului, unde au discutat despre cum pot fi ajutați elevii cu diverse provocări să învețe și să aibă parte de aceleași șanse ca ceilalți colegi ai lor.



În lipsă de ajutor de la stat, au căutat pe cont propriu



„În lipsa unor răspunsuri de la Ministerul Educației, dar și a soluțiilor pe care ar trebui să le oferim profesorilor la problemele pe care ni le-au transmis, am început să demarăm programe de formare. Vă dau un exemplu. Noi, Sindicatul Sectorului 4, am accesat proiecte europene finanțate din fonduri norvegiene, acum 2 ani. Vorbim, de exemplu, de cadrul programului care vizează asigurarea stării de bine a profesorului la școală. În cadrul proiectului am avut 2 componente: amenajarea cancelariilor pentru lucru, colaborare, comunicare între profesori - pentru starea de bine și un timp liber al acestora. Este foarte important să gestionezi timpul în decursul celor 8 ore. A doua componentă a fost componenta de formare în managementul stresului la clasă”, a spus prof. Cornelia Popa Stavri, la DC Edu.

Youtube video image




Tehnologia - puntea prin care putem să ajungem din urmă alte sisteme educaționale mai performante



„Un alt exemplu, am avut în luna martie un program de formare cu privire la utilizarea realității augmentate pentru învățare, acei ochelari VR, pentru elevii cu cerințe educaționale speciale și pentru cei cu ritm lent de învățare. Sigur, ne propunem să extindem cumva tehnologia aceasta pentru unitățile de învățământ, să creăm niște centre de exercițiu. În aprilie, tot printr-un proiect Erasmus, am avut un curs de formare pe educație pentru sănătate prin jocuri digitale. Am fost la o școală din sectorul nostru unde am testat aceste jocuri și am solicitat punctul de vedere al elevilor care au fost foarte deschiși. Urmează cursul de formare pentru implementarea acestor jocuri la sala de clasă”, a punctat prof. Cornelia Popa Stavri, la DC Edu.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel