Ediția Festivalului Internaţional al Sportului pentru Tineret Iaşi de anul acesta își deschide joi porțile

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Festivalul Internațional al Sportului pentru Tineret Iași 2023
Festivalul Internațional al Sportului pentru Tineret Iași 2023

Săptămâna aceasta începe festivalul dedicat sportului, mult așteptat de tinerii din Iași.

Iașul se pregătește zilele acestea pentru un eveniment dedicat tinerilor. Este vorba despre Festivalul Internaţional al Sportului pentru Tineret Iaşi 2023 care va începe joi.

Festivalul Internaţional al Sportului pentru Tineret Iaşi 2023 va fi organizat, în perioada 24 august - 3 septembrie, pe terenurile de sport ale Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport ale Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" şi ale instituţiilor şcolare partenere.

Managerul de proiect, conf. univ. dr. Cezar Honceriu, a precizat că festivalul este organizat de fundaţia ALTIUS ACADEMY a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

"Festivalul Internaţional al Sportului pentru Tineret îşi propune să fie un eveniment cu impact internaţional, ce se focalizează pe crearea unui mediu al tinerilor: sportiv, competiţional şi cathartic în acelaşi timp, care să genereze stare de bine, să promoveze respectul şi toleranţa prin comportamente responsabile, altruiste, proactive, dar şi aprofundarea relaţiilor cu tineri din alte ţări. Evenimentul oferă tinerilor din Iaşi şi invitaţilor din alte ţări nu doar un cadru organizat în care să desfăşoare diferite activităţi fizice sub forma unor competiţii sportive cu scop recreativ (fotbal, streetball, rugby tag, teqball), ci şi posibilitatea de a se întâlni cu modele sociale din lumea sportului, care să împărtăşească invitaţilor din experienţa lor în cadrul unor mese rotunde sau reuniuni cu diferite teme, unele propuse chiar de participanţi, moderate de cadre universitare", a declarat conf. univ. dr. Cezar Honceriu.

Activitățile practice ale Festivalului vor avea loc pe terenurile de sport ale Facultății de Educație Fizică și Sport a UAIC și ale instituțiilor școlare partenere, conform parteneriatului cu Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel