Ed Sheeran, la apogeul succesului: Concert aniversar grandios în New York

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: Ed Sheeran, Facebook
Sursa: Ed Sheeran, Facebook

Ed Sheeran a readus la viață o serie de piese favorite vechi și rare în recentul său concert aniversar „X” din New York.

Concertul a avut loc aseară (22 mai) la emblematicul Barclays Center din New York și a marcat un eveniment special susținut de cantautor pentru a sărbători 10 ani de la lansarea celui de-al doilea album iconic, „X”, potrivit NME.

Pentru a marca această piatră de hotar, Sheeran a interpretat integral lista pieselor de pe album - începând cu piesa de deschidere „One” și continuând să cânte întregul album, de la început până la sfârșit.

Pe lângă favoritele fanilor, printre care „Photograph”, „Sing” și „Thinking Out Loud”, lista a inclus și un număr de piese pe care Sheeran le-a cântat pentru prima dată în ani de zile, precum și câteva debuturi live absolute.

De exemplu, atât „New York”, cât și „Nina” au fost cântate pentru prima dată în 10 ani, Sheeran interpretându-le ultima dată la scurt timp după lansarea celui de-al doilea album.

Un caz similar a fost și cu „Runaway”, „The Man”, „Afire Love” și „English Rose”, toate redate la viață la Brooklyn pentru prima dată din 2015. Atât pentru „Nina”, cât și pentru „Afire Love”, cântărețul a glumit cu publicul că nu mai este obișnuit să le cânte live după atâta timp, ambele având un început fals, Sheeran spunând că „a dat-o în bară”.

Concertul de la Barclays Center a marcat și debutul live pentru o serie de piese din repertoriul lui Sheeran. „Shirtsleeves”, de exemplu, a fost interpretată live pentru prima dată, la fel ca „Even My Dad Does Sometimes” și „Touch and Go”. Primele două se regăsesc la finalul celui de-al doilea album din 2014, în timp ce ultima a fost lansată exclusiv pe ediția Wembley din 2014 a albumului „X”.

„I See Fire” a apărut și ea în setlist, piesă ce a figurat în coloana sonoră a filmului „Hobbitul”, ca și piesa „All of the Stars”, extrasă din filmul „Noi suntem infinitul”.

În cele din urmă, artistul a încheiat setlistul de 24 de piese interpretând patru piese din afara propriului repertoriu. Acestea au inclus un cover după piesa „Make It Rain” a lui Foy Vance, „Lay It All On Me” a trupei Rudimental și o interpretare a piesei folk tradiționale „The Parting Glass”. Ultima piesă a serii a fost un cover după legendarul Leonard Cohen - „Hallelujah” - pe care Sheeran a interpretat-o acustic, înconjurat de un cor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel