Eclipsă parțială de Lună în noaptea de sâmbătă spre duminică

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Eclipsă parțială de Lună în noaptea de sâmbătă spre duminică/Freepik
Eclipsă parțială de Lună în noaptea de sâmbătă spre duminică/Freepik

Conform Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", în noaptea de sâmbătă spre duminică, se va produce o eclipsă parțială de Lună, în timp ce Luna se va afla în constelația Aries. În plus, Luna va fi însoțită de planeta Jupiter, aflată în partea sa stângă.

Acest eveniment astronomic începe cu intrarea Lunii în penumbră la ora 21:02, la două ore după răsăritul satelitului natural al Pământului. La începutul fenomenului, culoarea Lunii nu va suferi schimbări semnificative, deoarece penumbra Pământului nu este foarte densă, conform experților. Cu începere de la ora 22:00, când se apropie momentul maxim al eclipsei, partea inferioară a Lunii va începe să prezinte o culoare distinctă față de partea superioară.

Maximul eclipsei se va produce la ora 23:14, când Luna va fi total în penumbră şi aproximativ 7% în umbra Pământului. Ieşirea din penumbră va fi la ora 23.53.

Pe glob, în medie, se produce o eclipsă de Lună pe an şi una de Soare (parţială) la 3-5 ani. Eclipsele de lună durează în medie 4-5 ore.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel