E oficial. Eurovision 2023 nu se va desfășura în Ucraina

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Eurovision 2022, Orchestra Kaluș
Foto: Eurovision 2022, Orchestra Kaluș

Uniunea Europeană de Radiodifuziune și BBC au confirmat că Concursul Internațional Eurovision 2023 se va desfășura în Marea Britanie și nu în Ucraina. 

Ucraina va participa la organizare, scrie BBC.

„Suntem recunoscători partenerilor noștri BBC pentru solidaritate cu noi”, a declarat Mykola Chernotytskyi, șeful radiodifuzorului public din Ucraina.

Canalul BBC TV va prelua responsabilitățile organizatorului Eurovision Song Contest 2023. Și deja săptămâna aceasta va începe competiția între orașele britanice pentru dreptul de a găzdui Eurovision Song Contest. Orașe precum Glasgow sau Manchester și-au exprimat interesul. Leeds, Liverpool, Newcastle, Birmingham, Aberdeen, Londra, Brighton, Bristol, Belfast și Cardiff ar putea fi, de asemenea, în cursă.

Ucraina, în calitate de țară câștigătoare, va merge automat în Marea Finală împreună cu „cinci mari” dintre țările organizatoare ale competiției, potrivit comunicatului oficial al Uniunii Europene de Radiodifuziune.

Reprezentanții Radiodifuziunii Publice din Ucraina vor lucra la emisiunea care va prezenta subiecte ucrainene.

Se știe că pentru Eurovision Song Contest 2023 va fi creat un logo care va reflecta circumstanțele unice ale concursului.

Uniunea Europeană de Radiodifuziune a decis să mute competiția din 2023 din Ucraina în Marea Britanie, ca țară care a ocupat un loc al doilea loc în competiție.

La Eurovision 2022, grupul ucrainean Kaluș Orchestra a câștigat cu piesa ”Stefania” . Cântărețul britanic Sam Ryder a ocupat locul doi cu piesa ”Space Man”.

Marea Britanie va găzdui Eurovision Song Contest 2022 pentru prima dată în ultimii 24 de ani.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel