Durerea de gât și postura incorectă. Cum te influențează telefonul

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
gatul - FOTO: Freepik
gatul - FOTO: Freepik

Te doare gâtul? Telefonul tău ar putea fi de vină.

Te-ai trezit vreodată într-o nălucă după ce ai petrecut ore întregi verificând pagina de Facebook, când tot ce aveai de gând să faci era să citești un mesaj în căsuța ta de e-mail?

Indiferent pentru ceea ce utilizați telefonul, acesta îți poate afecta tot corpul. Dacă aveți dureri de gât inexplicabile, este posibil să vă confruntați cu ceea ce este cunoscut sub numele de text neck.

Este posibil ca degetele să nu fie singurele care vă dor după o sesiune de defilare pe paginile de socializare.

Timpul acumulativ petrecut uitându-vă în jos vă poate afecta gâtul. În timp ce te uiți în jos la telefon poate să nu pară mare lucru, dar presiunea pe care o provoacă pe gât poate duce la disconfort. Nu este ceva ce ar trebui să ignori.

"Simpla mișcare de a privi în jos pentru a face ceva pe telefon nu necesită prea mult efort, astfel încât poate să nu pară dăunătoare, dar durata și repetarea lucrului împotriva mecanicii corpului este cea care ne-a pregătit pentru durere și potențiale leziuni", spun medicii, potrivit Best Life Online.

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta mușchii gâtului este de a practica o postură bună. Și în timp ce poate dura ceva timp, acest lucru vă va ajuta să ușurați o parte din tensiunea pe care o aveți în mușchii gâtului.

Schimbați-vă pozițiile în timp ce vă aflați pe telefon. Din fericire, doar o simplă schimbare în modul în care stai îți va oferi o ușurare eficientă.

Luați pauzele atât de necesare. Dacă nu poți părea să limitezi timpul și frecvența pe care le petreci pe telefon, medicii recomandă să iei câteva pauze.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel