Duelul viorilor revine: Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru pornesc în turneu național!

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

O bătălie muzicală incitantă va avea loc pe scenele din România și Republica Moldova începând din 3 iunie, odată cu Turneul Național "Duelul viorilor".

Protagoniștii ediției a 12-a a evenimentului sunt renumiții violoniști Liviu Prunaru, care va cânta la vioara Stradivarius "Pachoud", și Gabriel Croitoru, care va aduce la viață sunetele viorii Guarneri del Gesů "Catedrala".

Turneul va debuta pe 3 iunie la Sala Pro Arte din Deva, urmat de concerte la Sibiu (4 iunie), Bistrița (5 iunie), Botoșani (7 iunie), Chișinău (8 iunie), Iași (11 iunie) și Caracal (12 iunie).

"Duelul viorilor" nu este doar o competiție, ci este și o călătorie muzicală fascinantă. Publicul va avea ocazia să admire frumusețea unică a fiecărei viori în prima parte a concertului, iar în cea de-a doua parte cei doi virtuozi vor urca pe scenă împreună, creând o simfonie spectaculoasă a sunetelor.

Liviu Prunaru, concertmaestru al orchestrei Concertgebouw Amsterdam timp de 18 ani, și Gabriel Croitoru, profesor universitar la Universitatea Națională de Muzică din București și solist concertist al Filarmonicilor din Cluj-Napoca și Ploiești, vor interpreta un program bogat ce include piese de largă popularitate. Printre acestea se numără și Concertul pentru două viori în re minor de Bach, o capodoperă în care cele două instrumente se armonizează perfect.

Gabriel Croitoru va încânta publicul cu o selecție de lucrări de Fritz Kreisler, Serghei Rachmaninov și Ede Poldini pe vioara Guarneri del Gesu "Catedrala", în timp ce Liviu Prunaru va prezenta o serie de piese de George Enescu, Henri Vieuxtemps și Antonio Bazzini pe vioara Stradivarius "Pachoud", potrivit Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel