Dramele ''This is Going to Hurt'' şi ''The Responder'', în fruntea nominalizărilor la premiile BAFTA TV 2023

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Dramele ''This is Going to Hurt'' şi ''The Responder'', în fruntea nominalizărilor la premiile BAFTA TV 2023
Dramele ''This is Going to Hurt'' şi ''The Responder'', în fruntea nominalizărilor la premiile BAFTA TV 2023

Drama ''This is Going to Hurt'' şi serialul poliţist ''The Responder'' conduc lista nominalizărilor la premiile BAFTA Television 2023, care vor fi decernate pe 14 mai, cu şase nominalizări fiecare, relatează miercuri Reuters.

Bazată pe memoriile fostului medic Adam Kay şi desfăşurată pe secţia de obstetrică a unui spital din Londra, seria dramă "This is Going to Hurt" a obţinut o nominalizare pentru cel mai bun actor în rol principal pentru Ben Whishaw, precum şi pentru cea mai bună miniserie.

Martin Freeman, Josh Finan şi Adelayo Adedayo din seria poliţistă "The Responder", a cărei acţiune se desfăşoară la Liverpool, au fost nominalizaţi la categoriile cel mai bun actor în rol principal, cel mai bun actor în rol secundar şi, respectiv, cea mai bună actriţă în rol secundar.

Serialul Netflix "The Crown", seria irlandeză "Bad Sisters", miniseria "The English şi "Slow Horses" au primit fiecare cinci nominalizări.

Imelda Staunton, care interpretează rolul reginei Elisabeta a II-a în cel de-al cincilea sezon al serialului "The Crown", Kate Winslet, în rolul mamei unui adolescent consumat de social media în "I am Ruth", şi Sarah Lancashire, care joacă rolul Juliei Child în seria "Julia", au primit la rândul lor nominalizări pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

Ceilalţi nominalizaţi la categoria actor în rol principal sunt Gary Oldman ("Slow Horses"), Chaske Spencer ("The English"), Cillian Murphy ("Peaky Blinders") şi Taron Egerton ("Black Bird").

La categoria serial internaţional, la care concurează producţii din afara Marii Britanii, "The Bear", "Wednesday" şi "The White Lotus" se numără printre seriile nominalizate în acest an la premiile BAFTA Television.

La secţiunea evenimente live, acoperirea BBC One a evenimentelor cu ocazia Jubileului de Platină al reginei Elisabeta a II-A în iunie anul trecut, precum şi cea a funeraliilor de stat ale reginei în septembrie, au fost nominalizate la premiile BAFTA Television.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel