Dr. Ruxandra Pleșea: Cum putem slăbi în zona abdominală

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Dr. Ruxandra Pleșea, medic specialist diabet zaharat, boli de nutriție și metabolism a fost invitată la emisiunea Super Neatza cu Răzvan și Dani, unde a vorbit despre rezistența la insulină și despre cum putem slăbi în zona abdominală.

Rezistența la insulină este legată de burtică și nu mai scapi de ea. Când ai insulinorezistență, orice ai face, oricât sport, oricât te-ai căzni să ții o dietă, nu poți să slăbești. , a precizat medicul Ruxandra Pleșea.

Întrebată dacă se referă la în special la persoanele cu diabet, medicul a răspuns: Nu, pentru absolut toată lumea este valabil acest lucru. Sigur că această rezitență la insulină este precursoare diabetului zaharat de tip 2, dar 50% dintre persoanele care au așa ceva, se duc către diabet zaharat de tip 2 și mai ales cei care au exces de greutate, însă, și cei care sunt slabi, și sunt sedantari, și mănâncă aiurea, și prin stilul lor de viață își cresc riscul pentru această rezistență la insulină, adică băut, fumat, stres, lipsa somnului.

Prin sport, putem scăpa de excesul de grăsime din zona abdominală, spune medicul Ruxandra Pleșa: Sportul crește sensibilitatea la insulină, pentru că această insulină, hormonul care comandă fabricare și stocare de grăsime, acționează pe mușchi. Dacă mușchiul nu este cum trebuie, și l-ai mai hrănit în trecutul tău și cu mulți mici, și e plin de grăsime, insulinorezistența crește. 

În dieta noastră zilnică trebuie sa combinăm în mod corect cantitățile de proteine, grăsimi și carbohidrati, atrage atenția medicul: Ordinea în care mănânci alimentele și combinația sunt importante. Dacă combini proteină, cu grăsime și cu fibre, ai câștigat. Dacă mai faci și niște sport, să ai masă musculară bună, dacă dormi bine, scapi de insulinorezistență și la laborator, la analize faci indicele HOMA, care îți arată unde ești, ești bine, ai insulinorezistență și după te uiți aici (n.r. zona abdominală) și e evident ce ai de făcut.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel