Dr. Mihail Pautov a descoperit care este cel mai nesănătos aliment - și nu: nu sunt burgerii sau pizza: Vă face mai rău decât vă face o Cola

Ioana Dinu | Dată: 12 oct 2022, 16:07 | Categorie: Știri

Dr. Mihail Pautov a descoperit care este cel mai nesănătos aliment.

Dr. Mihail Pautov a descoperit care este cel mai nesănătos aliment - și nu: nu sunt burgerii sau pizza, așa cum poate v-ați imaginat. 

„Am găsit un aliment foarte nesănătos care efectiv, consumat greșit, ne distruge metabolic. Mă refer la aceste alimente în contextul în care le mâncăm aproape zilnic, le mâncăm în cantități mari și ne imaginăm că ele nu ne fac rău și, de fapt, ele ne fac rău”, a zis dr. Mihail Pautov.

Medicul se referă la covrigii pe care îi cumpărăm, de cele mai multe ori, din stațiile de autobuz, în drum spre serviciu, și îi mâncăm pe stomacul gol.

VEZI ȘI: Dr. Mihail Pautov: Cel mai bun detox pe care poți să-l faci

„Într-o jumătate de oră după ce am mâncat un covrig pe stomacul gol, glicemia a ajuns la 155. Apoi a urmat o scădere bruscă a glicemiei, aproape de 70, lucru care mi-a adus confuzie, mi-a creat un declin cognitiv tranzitoriu și mi-a dat o senzație puternică de foame. Nu mă puteam concentra, nu aveam chef să mai vorbesc cu nimeni, tot ce voiam era să mănânc. Apoi am băut o bere fără alcool și mi-am recăpătat glicemia”, a mai spus medicul.

VEZI ȘI: Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

„La câteva ore, am mâncat alt covrig, cu somon, cu niște parmezan și cu o salată imensă. Rezultatul: Glicemia mi-a crescut foarte puțin. Când am mâncat covrigul alături de grăsime, proteine, multe fibre, nu am mai avut acea senzație de foame, nu mi-a crescut nici insulina, nu am mai avut acea confuzie. Concluzia este atenție cum mâncăm covrigul și cu ce îl combinăm”, a zis dr. Mihail Pautov.

„Un covrig mâncat pe stomacul gol este o furtună metabolică și vă face mai rău decât vă face o Cola. Despre Cola știți că va face rău, că vă îngrașă, că vă predispune la tot felul de probleme de sănătate și o faceți asumat, dar faceți-o asumat și atunci când mâncați un covrig care nu este sănătos”, a adăugat medicul.

@doctor.mihail Cel mai nesanatos aliment consumat frecvent #2 ♬ original sound - doctor.mihail

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite