Dr. Mihaela Bilic: Când devin carbohidrații periculoși pentru siluetă

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a fost invitată în emisiunea Pastila de Frumusețe prezentată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre inamicii siluetei, carbohidrații.

„Tot ce înseamnă glucide, tot ce înseamnă amidon, făinos sau, nu mai vorbesc de zahăr, sunt într-o relație extrem de afectuoasă și plăcută, mai ales cu capul nostru. Îi place mult creierului nostru glucoza asta de-i vine direct preparată, pentru că asta fac făinoasele și carbohidrații, ne dau o formă de glucoză, pe care corpul nostru o ia ca atare, o duce în sânge, toate lumea e mulțumită, nu mai trebuie ficatul să se chinuiască, deci e la îndemână.”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Medicul a explicat ce sunt de fapt carbohidrații: „Înseamnă această formă de glucoză, care este un carburant pentru celulele noastre, toate celulele din organism, de la creier, până la mușchi, funcționează cu glucoză, nu putem funcționa cu altceva și este clar, orice carburant pe care îl băgăm într-un rezervor, dacă nu l-am consumat, nu e ca la mașină, că rămâne în rezervor și îl poți ține acolo zile la rând. În momentul în care nu a fost consumat, corpul nostru nu poate să stea cu glucoza în sânge, așa din belșug, nu are altceva, decât să o transforme în grăsime”.

Carbohidrații nu sunt periculoși, doar dacă mâncăm mai mult decât consumăm prin mișcare, spune medicul Mihaela Bilic: „E greu să consumăm porția corectă și din acest dezechilibru, că mâncăm prea mulți carbohidrați, e foarte ușor să ne îngrășăm. Ăsta e mecanismul corpului, nu știe cum să scape de acele calorii. I-am dat prea mulți carbohidrați, rămâne cu ei neconsumați, vine hormonul numit insulină și face grăsime de rezervă. Natura consideră grăsimea un lucru bun, o rezervă pentru supraviețuire. Putem trăi zile la rând fără mâncare pentru că avem această grăsime de rezervă. Deci organismul nostru nu va intra în panică, nu se va strica nimic. În momentul în care avem această grăsime, natura zice că e bine.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel