Dr. Cezar, cardiolog: Există o soluție care te scapă de dependența de zahăr

Ioana Dinu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Dr. Cezar
Dr. Cezar

Există o soluție care te scapă de dependența de zahăr.

Doctor Cezar, medic cardiolog, spune că postul intermitent este cea mai bună metodă prin care poți scăpa atât de dependența de zahăr, cât și de alte dependențe, precum cea de alcool, fumat sau alte vicii.

Postul intermitent alimentar te antrenează să poți ține post față de orice altceva: față de telefon, televizor sau social media.

Când faci post intermitent îți demonstrezi că nu ești doar un sclav al confortului, ci un om puternic, un coordonator conștient al propriului destin, a zis medicul.

Postul intermitent implică abținerea totală sau parțială de la mâncare, pentru o anumită perioadă de timp, înainte de a mânca din nou în mod regulat. Printre beneficiile unui astfel de stil alimentar se află scăderea în greutate și reglarea unor constante biologice. De asemenea, poate fi luat în calcul și faptul că postul intermitent poate fi mai ușor de respectat, comparativ cu alte diete tradiționale, care au ca scop scăderea în greutate.

Ca stil alimentar, postul intermitent există de secole, dar a devenit popular după 2012, împachetat în ideea unei diete numite „5:2” sau două zile de post la fiecare cinci zile de alimentație normală, de preferat echilibrată și diversificată.  

Postul intermitent nu înseamnă o pauză totală în alimentație, ci reducerea semnificativă a caloriilor pentru perioade scurte. Senzația de foame, care poate să fie acută la început, se reglează și poate fi gestionată mai ușor după câteva săptămâni, pentru că organismul se adaptează. Mai mult, în zilele cu alimentație nerestricționată, cei care adoptă un astfel de tip de alimentație se vor sătura cu porții mai mici și vor fi mult mai selectivi cu ceea ce mănâncă, ceea ce ajută la imprimarea unui stil de viață mult mai sănătos.

VEZI ȘI: Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Ca stil alimentar, pare să fie una dintre cele mai abordabile metode pentru eliminarea alimentelor bogate în calorii goale, a celor rafinate și a zahărului, care produc o adevărată dependență, ca urmare a gustului bun și a satisfacției pe care o produce consumul acestora.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel