Dr. Anca Hâncu vorbește despre un obicei care ucide mai mult decât accidentele de trafic

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine de ambermb de la Pixabay
Imagine de ambermb de la Pixabay

Dr. Anca Hâncu, nutriționist, a dezvăluit că există un "factor care ucide mai mult decât accidentele de trafic".

Dr. Anca Hâncu, nutriționist, a vorbit la interviurile DC News și DC Medical despre pericolul cu care vine sedentarismul. 

"Sedentarismul este al patrulea factor de risc la nivel global de mortalitate", a spus dr. Anca Hâncu, menționând că  este "deasupra accidentelor de trafic."

Nutriționistul consideră că stilul de viață poate influența evoluția bolii Covid-19.

"Statul pe canapea e foarte periculos, construiește masă grasă. E important să ne gândim că acești factori cardio-metabolici, stilul de viață, pot influența în bine și o eventuală infecție cu SARS-CoV-2, evoluția bolii Covid.", mai spunea dr. Anca Hâncu la DC News TV. 

"Un stil de viață corect poate fi un adevărat tratament ori un factor preventiv"

"Au ajuns la spitalizare persoane care aveau aceste condiții cardio-metabolice. Cei care erau înainte activi fizic, mâncau sănătos, care aveau un status nutrițional corect, au fost mai puțin susceptibili la evoluția spre o formă gravă a infecției.", declara nutriționistul. 

În continuare, dr. Anca Hâncu a amintit de un studiu realizat în Anglia, în 2020, care "a arătat evoluția spre forme grave la populația care nu ducea un stil de viață corect, sănătos și felul în care un stil de viață sănătos poate preveni evoluția spre o formă gravă."

"Mare atenție! Un stil de viață corect poate fi un adevărat tratament ori un factor preventiv.", a conchis dr. Anca Hâncu.

Dr. Anca Hâncu, despre "lista alimentelor interzise"

Nutriționistul le-a răspuns și celor care îi cer "lista alimentelor interzise". „Orice aliment poate fi foarte bun, atât timp cât este mâncat corect.”, a atras atenția dr. Anca Hâncu. 

VEZI ȘI: Ce punem în farfurie în sezonul rece. Cori Grămescu: Ne depărtăm de modelul cu supă și salată

Ce fel de legume ar trebui să punem în farfurie în această perioadă a anului? Dar care e tipul de carne recomandat? Nutriționistul Cori Grămescu a spus cum arată farfuria ideală în sezonul rece. 

Nutriționistul Cori Grămescu a dezvăluit că în această perioadă a anului "ar trebui să ne concentrăm pe legume care sunt consistente, care țin de foame, cum este cazul rădăcinoaselor". (Citește mai mult AICI.)

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel