Dosar penal pentru o sibiancă ce a încercat să vândă peste 700 de petarde şi artificii

radiodcnews Team | Dată: 06 dec 2021, 11:26 | Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay

O femeie din Sibiu s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să vândă peste 700 de petarde şi artificii.

Poliţiştii au confiscat peste 700 de petarde şi jocuri de artificii de la o femeie care încerca să le vândă în Târgul Obor din municipiul Sibiu, căreia i-au întocmit un dosar penal, potrivit unui comunicat remis luni Agerpres de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

"La data de 5 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat, în Târgul Obor din municipiul Sibiu, o femeie în vârstă de 31 de ani, din Sibiu, care deţinea şi oferea spre vânzare articole pirotehnice de diferite mărci şi categorii, nefiind autorizată în acest sens, materialele fiind depozitate într-o geantă. Poliţiştii au ridicat, în vederea indisponibilizării, 774 de bucăţi de articole pirotehnice (petarde şi baterii de jocuri de artificii din categoriile 1, 2, 3 şi P2), deţinute fără autorizaţie. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept", precizează comunicatul IPJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, "constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă: orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept; comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate de către pirotehnicieni."

Aproximativ 15 tone de petarde și artificii, descoperite la Vama Giurgiu

Polițiștii de frontieră giurgiuveni, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, au descoperit într-un autocamion, 15.000 de kilograme de articole pirotehnice, pe care un cetățean român a încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.

Articolele pirotehnice erau ascunse în autoremorca mijlocului de transport “prin metoda capac”, în spatele unor paleți cu cartofi, conform unui comunicat de presă. 

În urma controlului fizic efectuat asupra autocamionului, s-a constatat faptul că, în spatele a șase paleți cu cartofi, erau ascunse, prin metoda capac, sute de cutii care conţineau aproximativ 15.000 de kilograme de articole pirotehnice (petarde, artificii etc).

În cauză se derulează cercetări pentru derularea de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite