Dorești un companion inteligent? Explorează topul celor mai istețe rase de câini

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 09 sep 2023, 17:33 | Categorie: Știri
Dorești un companion inteligent? Explorează topul celor mai istețe rase de câini/Freepik
Dorești un companion inteligent? Explorează topul celor mai istețe rase de câini/Freepik

Îți dorești să achiziționezi un câine deștept, ascultător și capabil de a fi dresat? Îți dăm vești bune! S-a întocmit clasamentul „celor mai inteligenți câini‟, așa că verifică lista următoare! 

Toate rasele de câini au calități unice, dar, potrivit experților, unele sunt foarte inteligente, deoarece rezolvă rapid problemele, sunt ascultătoare și capabile de a fi dresate.

În clasamentul celor mai inteligenți câini au fost incluse 131 de rase, iar noi ți le prezentăm pe cele care s-au aflat pe primele zece poziții. 

Cei mai inteligenți câini 

Pe locul zece în clasamentul celor mai inteligenți câini se află câinele Australian de Cireadă. Această rasă rezolvă cu rapiditate sarcinile, este motivată, energică și mereu ocupată. În plus, se spune că acești câini sunt atât de inteligenți și organizați încât întotdeauna își pun lucrurile la locul lor după ce le folosesc.

Pe locul nouă este câinele din rasa Rottweiler, cunoscut pentru corpul masiv, musculos și blana complet neagră, cu pete ruginii. Această rasă este loială, ascultătoare și conștiincioasă, de aceea, o vedem adesea în diferite misiuni. 

Pe locul opt este câinele din rasa Papillon. Fiind una dintre cele mai vechi rase de câini, Papillonul a avut mai mult timp să evolueze decât alții, scrie „Reader's Digest”. Câinele Papillon este mereu fericit și dornic de a învăța și respecta comenzile stăpânului.

Următorul loc în clasament este ocupat de câinii din rasa Labrador Retriever. Aceste animale sunt prietenoase și afectuoase. Și pentru că sunt pașnice, pot fi cadourile perfecte pentru familiile cu copii! 

Câinii din rasa Ciobănesc de Shetland ocupă locul locul șase, iar asta pe bună dreptate, deoarece învață rapid comenzile stăpânului (cu doar câteva repetări)! Sunt câini plini de energie, care simt rapid pericolul. 

Neînfricată, loială și mereu în alertă, rasa Doberman ocupă locul cinci în clasamentul celor mai inteligenți câini. Acești câini sunt extrem de inteligenți, neînfricați, energici și rapizi, de aceea, au nevoie de un dresaj profesionist.

Locul patru îi este destinat câinelui din lasa Golden Retriever. Respectă comenzile stăpânului și are impulsul de a mulțumi oamenii. Este muncitor, rapid și ascultător. 

Ciobănescul German se află pe locul trei, deoarece are un nivel ridicat de concentrare, este foarte ascultător și înzestrat cu instinctul de a-i proteja pe ceilalți, inclusiv pe alți câini. Unul dintre punctele sale forte este capacitatea de a evalua situațiile dificile.

Pe locul doi se află câinii din rasa Pudel. Sunt extrem de inteligenți și ușor de antrenat. Sunt agili și nu se lasă păcăliți. În plus, știai că această rasă a fost antrenată în timpul războiului să livreze provizii soldaților pe câmpul de luptă? 

Câinii din rasa Border Collie sunt cei mai inteligenți din lume, spune clasamentul. Sunt agili și muncitori. În plus, pot recunoaște peste 1.000 de cuvinte. Acești câini trebuie să fie stimulați mental și fizic, deoarece au multă energie! 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience