Donețk, ținta unor noi bombardamente. Din cauza atacurilor lansate de ruși, mai mulți locuitori din cartierele rezidențiale au decedat sau au fost răniți

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Autoritățile ucrainene au transmis către populație să nu iasa din case, după ce 16 localități din regiunea Donețkului au fost bombardate de către forțele ruse. În urma atacurilor, mai mulți oameni au murit sau au fost răniți grav.

„Poliţia a documentat 28 de atacuri inamice împotriva a 16 aşezări. Ruşii au deschis focul asupra populaţiei cu rachete S-300, Uragan şi Grad, artilerie şi tancuri”, conform unui comunicat al poliţiei ucrainene.

Au fost identificate 28 de atacuri care vizat 16 localități din zona Donețk, situată în partea estică a Ucrainei., toate acestea în ultimele 24 de ore, potrivit unui comunicat transmis de către poliția ucraineană. Cele 16 localități vizate de atacul rus au fost Avdeevka, Krasnogorvka, Bahmut, Toreţk, Jelanne, Vesiolaia Dolina, Kalinovo, Karlovka, Karpovka, Kleşcievka, Kodema, Latocikino, Maksimilianovka, Netailovo, Pervomaiskoie şi Sloviansk.

Potrivit declarațiilor date de către oficiali, au fost distruse 47 de obiective civile.

Vadim Liah, primarul din Sloviansk, a comunicat faptul că mai mulți civili au fost răniți în urma atacurilor, înntr-o postare pe Facebook: „Slovianskul este din nou sub foc! Şi din nou, MLRS au lovit cartiere rezidenţiale Lesnoi şi Slavokurort. Există răniţi. Nu ieşiţi afară din casă dacă nu este absolut necesar. Rezistăm. Suntem uniţi. Aveţi grijă de voi!”

Guvernatorul din regiunea Doneţk a transmis anterior  faptul că șapte civili au fost uciși miercuri în zonă. Rușii, care au confirmat că au preluat controlul asupra întregii regiuni Lugansk, încearcă în momentul de față să cucerească și Donețk. Motivul acestora este de a ocupa integral bazinul minier Donbas, pe care separatiştii sprijiniţi de Moscova îl controlează parţial din 2014.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel