Donald Trump și-a deschis cont pe TikTok, platformă pe care a încercat să o interzică

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: captură Youtube WPLG Local 10
Sursa: captură Youtube WPLG Local 10

Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă, și-a creat recent un cont pe TikTok, platforma pe care a încercat să o interzică în timpul mandatului său.

Trump a lansat noul cont cu un videoclip de 13 secunde postat sâmbătă seară, în care salută fanii la un meci UFC din Newark, New Jersey. "Este o onoare pentru mine", îi spune el lui Dan White, președintele UFC, cel care a anunțat sosirea lui Trump pe TikTok. potrivit AFP.

Videoclipul a acumulat aproape patru milioane de vizualizări în primele șapte ore de la postare. Contul @realDonaldTrump are deja peste 630.000 de urmăritori, de două ori mai mulți decât pagina TikTok a rivalului său, președintele în exercițiu Joe Biden.

În 2020, pe vremea când era președinte, Trump a încercat să interzică TikTok, susținând că reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, dar inițiativa sa a fost blocată de instanțe. Recent, în martie, Trump a afirmat că dorește să protejeze TikTok în SUA împotriva Facebook.

Studiile arată că o treime dintre americanii sub 30 de ani își obțin informațiile de pe această platformă, care numără 170 de milioane de utilizatori în SUA. Fostul ministru al lui Trump, Steven Mnuchin, a declarat chiar în martie că dorește să cumpere TikTok.

De cealaltă parte, președintele Biden a promulgat o lege care impune companiei-mamă a TikTok, ByteDance, să întrerupă toate legăturile cu China pentru a evita interzicerea platformei în SUA. Legea oferă companiei 170 de zile pentru a găsi noi investitori non-chinezi. Totuși, directorul general al ByteDance, Shou Zi Chew, consideră legea neconstituțională și a depus o plângere împotriva Statelor Unite, refuzând să vândă compania.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel