Donald Trump face o nouă amenințare șocantă! Va sacrifica aliații NATO pentru a favoriza Rusia

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Trump strânge 20 de milioane de dolari pentru campania sa în februarie şi un total de aproape 42 de milioane de dolari
Trump strânge 20 de milioane de dolari pentru campania sa în februarie şi un total de aproape 42 de milioane de dolari

Donald Trump a intensificat amenințarea de a submina NATO prin reluarea promisiunii de a nu apăra țările pe care le consideră că nu contribuie suficient la finanțarea alianței, declarând că aceste națiuni ar "râde de prostia" SUA, conform informațiilor publicate de The Guardian.

Miercuri seară, în cadrul unui miting organizat în Carolina de Sud, Trump a declarat: "Am spus: 'Uite, dacă nu plătesc, nu vom proteja, corect?' Și [Joe] Biden a replicat: 'Oh, este atât de rău. Este atât de oribil că ar spune asta. Nu... nimeni nu-și plătește facturile'."

Unul dintre șefii țărilor a spus: „Înseamnă asta că, dacă nu plătim facturile, nu ne vei proteja?”. Exact asta înseamnă. Nu am de gând să te protejez.”

A doua zi, fostul președinte și probabil candidatul republican a vorbit cu reporterii în afara tribunalului din New York City, unde a participat la o audiere în procesul său penal, sub acuzația de șantaj către un star de film pentru adulți.

„Țările NATO trebuie să plătească”, a spus Trump, potrivit The Guardian.

„Trebuie să-și plătească facturile. Statele Unite au venit cu 200 de miliarde de dolari și ei au venit cu 25 de miliarde de dolari. Economia lor, când... adunați țările care alcătuiesc NATO, este aproximativ aceeași dimensiune cu economia noastră. Deci avem 200 de miliarde de dolari, ei 25 de miliarde de dolari și este mult mai important pentru ei, deoarece avem un ocean între [noi și Rusia]”.

Sursa cifrelor prezentate de Trump nu a fost imediat clară. Membrii NATO s-au angajat să aloce cel puțin 2% din PIB pentru apărare în fiecare an.

 „Deci țările NATO trebuie să plătească. Nu plătesc, nu plătesc ce ar trebui și râd de prostia Statelor Unite ale Americii, mai avem și un tip care dă 60 de miliarde de dolari de fiecare dată când vine cineva și o cere. Nu ar trebui să facem asta. Ei râd de noi. Ei cred că suntem țara proastă din cauza conducerii noastre", a spus Trump.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel