Doi urși au fugărit o femeie pe o stradă din Sinaia / VIDEO

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursă foto: Captură Facebook
Sursă foto: Captură Facebook

O femeie din Sinaia a fost fugărită de doi urși, reușind să scape chiar în ultimul moment.

O femeie a fost fugărită până în curtea ei de doi urşi şi a scăpat la limită să ajungă în ghearele animalelor. S-a întâmplat în Sinaia, iar imaginile au fost surprinse de camera de supraveghere a locuinței.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a spus despre numeroasele solicitări făcute la Ministerul Mediului, însă fără niciun rezultat. „Situaţia este una deosebit de gravă şi nu este doar un caz izolat. Se întâmplă de foarte multe ori, de aproape un an şi jumătate. Am făcut zeci de intervenţii către Guvern, către Ministerul Mediului. A apărut o ordonanţă de urgenţă cu metodele de intervenţie imediată, care este din păcate inaplicabilă în momentul de faţă. Ministerul Mediului când dă astfel de ordonanţe nu ne consultă absolut deloc şi nu au ţinut cont de propunerile pe care le-am făcut. Spun că se formează o echipă de intervenţie condusă de primarul localităţii din care face parte un reprezentat la fondului de vânătoare, un jandarm, un medic veterinar şi se iau trei metode. Prima dată alungarea, tranchilizarea şi a treia metodă împuşcarea dacă totuşi revine în comunitate. Din păcate, până în momentul de faţă, nu am găsit niciun medic veterinar care să fie dispus să intre în această echipă. Niciunul nu vrea. Ne-au dat o listă de la Direcţia Sanitar Veterinară Prahova, deci medici care ar fi dispuşi. I-am luat pe toţi la telefon, niciunul doreşte să intre în această echipă. Asta este o problemă”, a declarat la Antena 3 primarul.

„Urşii nu au niciun fel de cip ca să îi identifici”

A doua problemă este legată de faptul că urşii nu au niciun fel de cip ca să îi identifici, a mai spus primarul. „Prima dată trebuie alungat, apoi tranchilizat şi împuşcat, că nu au niciun element de identificare. Din punct de vedere al autorităţii locale, nu avem ce să facem foarte mult. Am vorbit cu administratorul fondului de vânătoare să încercăm să îi tranchilizăm pe cei care sunt aici şi să îi relocăm. Să vedem unde, că nimeni nu vrea să fie relocaţi. Ordonanţa care s-a dat este total greşită şi nu rezolvă problema. Aceşti urşi care vin spre comunităţile locale trebuie vânaţi în pădure, nu vânaţi în oraş printre oameni, pentru că nu se poate rezolva problema aşa”, a explicat Vlad Oprea, scrie BizBrașov.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience