Doi fani ai Madonnei renunță la procesul împotriva cântăreței pentru întârzierea concertului

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Madonna / Foto: Gustavo Fernando Durán / Flickr
Madonna / Foto: Gustavo Fernando Durán / Flickr

Doi fani ai Madonnei au renunțat la procesul intentat cântăreței pentru întârzierea cu două ore a unui concert, după ce au argumentat anterior că trebuiau să se trezească devreme a doua zi.

În ianuarie, Michael Fellows și Jason Alvarez au depus o acțiune colectivă împotriva cântăreței, a sălii Barclays Center din Brooklyn și a promoterilor turneului ei, Live Nation. Aceștia au susținut că Madonna a urcat pe scenă la ora 22:30 pe 13 decembrie la Barclays Center, iar ei nu ar fi cumpărat bilete pentru turneul "Celebrations" dacă ar fi știut că spectacolul va începe atât de târziu, scrie The Guardian.

Fanii au argumentat că plecarea de la concert la ora 1 dimineața i-a lăsat „blocați” cu opțiuni limitate de transport public și costuri crescute datorită prețurilor majorate ale aplicațiilor de ride-share. De asemenea, au menționat că ora târzie le-a redus timpul de somn, afectându-le responsabilitățile de a doua zi, fie la muncă, fie acasă.

Acuzațiile și apărarea

Cei doi au acuzat-o pe Madonna, Live Nation și Barclays Center de „practici comerciale neloiale și înșelătoare”, susținând că întârzierea constituie o încălcare a contractului și publicitate falsă. Madonna și Live Nation au afirmat ulterior că întârzierea a fost cauzată de o problemă tehnică.

În documentele de judecată depuse miercuri, Fellows și Alvarez au renunțat voluntar la proces cu prejudecată, ceea ce înseamnă că nu poate fi judecat din nou. Avocatul Jeff Warshafsky, care reprezintă Madonna și Live Nation, a scris într-o scrisoare că renunțarea nu a fost rezultatul niciunei înțelegeri între părți.

Reacția avocaților și precedentul

Avocații Madonnei au cerut anterior respingerea cazului, argumentând că fanii știu că ea începe întotdeauna spectacolele după ora programată pe bilet. Documentele de judecată susțineau: „Dacă un fan este suficient de familiarizat cu istoria concertelor Madonnei pentru a ști că spectacolele ei durează două ore și cincisprezece minute, acel fan ar ști cu siguranță că Madonna de obicei urcă pe scenă după ora evenimentului indicată pe bilet.”

În trecut, Madonna a mai avut procese similare: în 2019 un fan din Florida și în 2020 doi fani din New York au susținut că întârzierea la turneul „Madame X” a fost o încălcare a contractului. Ambele procese au fost ulterior retrase voluntar.

În mai, un alt bărbat a depus o plângere împotriva Madonnei și Live Nation, susținând că la un concert din Los Angeles a fost forțat să vizioneze „pornografie fără avertisment” și că spectacolul a început „mai târziu” decât era prevăzut, la ora 22:00.

Recenzii și finalul turneului

Turneul „Celebration” al Madonnei a fost bine primit de critici și public. Alexis Petridis de la The Guardian a scris într-o recenzie de patru stele că „puterile ei par foarte puternice”. După 80 de spectacole și încasări de 225 milioane de dolari din vânzarea biletelor, turneul s-a încheiat cu un concert gratuit pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, la care au participat aproximativ 1,6 milioane de oameni.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel