Documentul cu ultimele dorinţe ale Arethei Franklin găsit în canapeaua sa, validat de un tribunal din SUA

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Documentul cu ultimele dorinţe ale Arethei Franklin găsit în canapeaua sa, validat de un tribunal din SUA
Documentul cu ultimele dorinţe ale Arethei Franklin găsit în canapeaua sa, validat de un tribunal din SUA

Un document olograf descoperit sub o pernă din canapea aflată în locuinţa Arethei Franklin constituie un testament valabil, a decis marţi un tribunal american sesizat pentru a soluţiona o dispută între copiii "Reginei muzicii soul", decedată în 2018, transmite miercuri AFP care citează media americane.

Legendara cântăreaţă americană, care a murit la 16 august 2018 în oraşul ei natal, Detroit, nu a lăsat un testament oficial, însă documentele olografe descoperite ulterior în casa sa au stârnit conflicte timp de mai mulţi ani între cei patru copii ai artistei.

Documentele, greu de descifrat, par să-i împartă bunurile, în special imobile, dar şi bijuteriile, blănurile, echipamentele audio şi drepturi muzicale.

Unul, datat 2010, a fost descoperit într-un dulap încuiat. Un altul, datat 2014, a fost găsit... sub pernele canapelei.

Doi dintre fiii săi, Edward şi Kecalf Franklin, au susţinut că documentul din 2014 este legitim.

Al treilea fiu, Ted White Jr, susţine că documentul din 2010, găsit în dulap, are o mai mare legitimitate.

Ambele testamente par să indice o distribuţie egală a drepturilor de autor între cei trei fii.

Potrivit The New York Times, Clarence Franklin, primul copil al cântăreţei, suferă de probleme de sănătate mintală şi se află sub tutelă legală, fraţii săi angajându-se să o îngrijească.

Decizia juriului tribunalului, format din şase persoane, este favorabilă lui Kecalf Franklin şi copiilor săi, care ar urma să moştenească reşedinţa principală a cântăreţei, un conac situat într-o suburbie înstărită din Detroit. Ei ar urma să moştenească şi maşinile mamei lor.

Procesul s-a concentrat pe semnătura documentului din 2014, în care scria "A. Franklin", cu un mic desen reprezentând un chip zâmbitor la prima iniţială, despre care Kecalf Franklin a declarat că este "caracteristic" scrisului de mână al mamei sale.

Juriul a luat decizia după o oră de deliberări, punând capăt unui proces de două zile.

Timp de mai mulţi ani, gestionarii moştenirii Arethei Franklin au achitat datoriile şi au plătit taxele, generând în acelaşi timp drepturi asupra muzicii ei.

"Regina muzicii soul" a murit la vârsta de 76 de ani, la 16 august 2018, la Detroit, din cauza unui cancer pancreatic, după o carieră de şase decenii care a făcut-o una dintre cele mai respectate artiste din Statele Unite.

Interpretă de neuitat a hitului "Respect", diva a fost totodată o figură emblematică a luptei pentru drepturile civile a americanilor de culoare, ea cântând la înmormântarea lui Martin Luther King, în 1968. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel