Djokovic, o nouă decizie: Se desparte de antrenorul Marian Vajda, după 15 ani

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Sport

Jucătorul sârb a decis să oprească colaborarea cu antrenorul care i-a fost alături 15 ani.

”Ce călătorie am avut împreună, Marian.15 ani! Ai fost alături de mine în cele mai importante și memorabile momente din cariera mea. Împreună am realizat ceea ce nu poate fi realizat și îți voi fi mereu recunoscător pentru prietenia și dăruirea ta. Vei fi mereu familia mea și nu-ți pot mulțumi suficient pentru tot”, se arată în mesajul emoționant al lui Nole.

Novak Djokovic și antrenorul Marian Vajda nu mai lucrează împreună, cei doi despărțindu-se după 15 ani și 20 de titluri de Grand Slam.

În declarația postată pe site-ul lui Djokovic se arată că cei doi au convenit să pună capăt parteneriatului după finala ATP de anul trecut, care a încheiat sezonul.

„Marian a fost alături de mine în timpul celor mai importante și memorabile momente din cariera mea", a spus Djokovic în postare. „Împreună am realizat lucruri incredibile și sunt foarte recunoscător pentru prietenia și dedicarea sa din ultimii 15 ani. Deși părăsește echipa, el va fi întotdeauna parte din familie și nu pot să-i mulțumesc îndeajuns pentru tot ce a făcut.", a spus Nole, marți.

În timpul mandatului lui Vajda, Djokovic a mai colaborat și cu alți antrenori în diferite momente, printre care Boris Becker, Andre Agassi sau Radek Stepanek.

Goran Ivanisevic, care face parte din echipă din 2019, va continua să lucreze cu sârbul de 34 de ani.

Djokovic și Vajda au suspendat colaborarea în 2017, dar s-au reunit în anul următor.

„În timpul petrecut cu Novak, am fost norocos să îl văd cum se transformă în jucătorul care este astăzi. Voi privi înapoi la timpul petrecut împreună cu o imensă mândrie și sunt foarte recunoscător pentru succesul pe care l-am obținut", a declarat Vajda în postarea de pe site-ul lui Djokovic. "Rămân cel mai mare sprijin al lui pe teren și în afara lui și aștept cu nerăbdare noi provocări".

Anunțul schimbării a venit după ce Djokovic a fost detronat de pe locul 1 în clasamentul mondial, pentru prima dată în ultimii doi ani, coborând pe locul 2, în urma lui Daniil Medvedev. Cele 361 de săptămânipetrecute de Djokovic în fruntea ATP reprezintă un record, la fel ca și cele șapte ocazii în care a terminat un sezon pe locul 1.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel