Disputa dintre Emil Boc și Cătălin Drulă nu pare a se încheia. Boc. Primarul din Cluj îi răspunde lui Drulă

radiodcnews Team | Dată: 07 iul 2022, 17:08 | Categorie: Știri
Sursa foto: Facebook Cătălin Drulă
Sursa foto: Facebook Cătălin Drulă

Primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, a făcut declarații după vizita liderului USR, Cătălin Drulă, care a vizitat Clujul săptămâna aceasta. La acel moment, Drulă a început un atac la adresa lui Emil Boc.

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, l-a atacat pe Emil Boc, la începutul săptămânii acesteia, în orașul condus de către liberal. Acum primarul Clujului vine cu mai multe replici în legătură cu acest eveniment.

„Nu știu dacă să îl băgăm în seamă sau nu pe domnul ministru Drulă. M-am uitat și eu peste declarație. Libertatea de exprimare în țara asta e garantată, nu poți opri gura poporului și gura oamenilor, ei pot să spună orice, asta e democrația. Nu trebuie să pui cuiva pumnul în gură. Foarte bine, dacă se fac de minune sau de rușine asta e altceva. Dar, de vorbit poate să vorbească oricine. Dacă libertatea de exprimare e garantată în țara asta, libertatea de a spune prostii și asta e garantată.

Libertatea de a te face de minune sau de rușine e la fel garantată. Așa că domnul ministru Drulă le îndeplinește pe toate. Am văzut că era în campanie electorală pentru a câștiga președinția partidului, are un șofer de TIR în competiție, competiție grea în USR, trebuie să recunoaștem.

Omul a trebuit să vină să-și facă campanie în țară ca să fie vizibil. Și cum poți fi vizibil decât dacă te legi de cineva pe care îl știe lumea. Dacă te legi de șoferul de TIR nu te bagă nimeni în seamă. Îl admir pe acest domn care candidează la președinția partidului chiar dacă e șofer de TIR. Nu se putea lega de el pentru că nu îl băga nimeni în seamă de la presă.

A zis că a venit la Cluj să fluiere în biserică. Ce știe ăsta de biserică ceva? El de fapt a mers la o cârciumă. Cârciuma era aproape de biserică, era aproape de catedrala din Cluj, se vedea de pe geam și am zis că asta e specificul ministrului Drulă să confunde biserica cu cârciuma. Chiar aș fi vrut să văd cum arată un USR-ist în catedrală, mă interesa perspectiva asta, va fi un USR-ist în biserică, e important să marchezi momentul, de fapt el s-a dus la cârciumă”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc, la un post local de radio.

Primarul Emil Boc susține că partidul USR nu a adus niciun leu pentru Cluj Napoca din fonduri europene.

„Am vrut să văd și eu cum arată un ministru competent și am văzut că e singurul ministru care nu a inaugurat un metru de autostradă. Când vii să dai lecții cumva, spui ce ai făcut și tu. M-am uitat să văd ce a făcut pentru Cluj și mă uit și ce văd, am PNRR pe masă făcut de Boloș și Bode, adică înainte de a veni domnul Drulă, și am văzut că centura metropolitană, care avea finanțarea, a fost scoasă.

Tu vii și spui că Clujul are nevoie de modernizare și tu scoți centura de la finanțare din pix, fără să întrebi pe nimeni. M-am uitat la metrou, care avea 1 miliard de euro finanțare, și cu ranga a scos 700 de milioane de euro. Cum vii la Cluj să ai tupeu să spui că orașul are nevoie de modernizare și tu scoți din de la finanțare centura metropolitană, cu pistă de biciclete? Ce caută la Cluj oare un asemenea ministru care pur și simplu și-a bătut joc de acest oraș, de Transilvania?. Noi am făcut în locul domnului Drulă proiectul centurii, suntem mai avansați ca orice alt proiect din PNRR, dar pe noi ne-a scos din finanțare.

Vor fi bani din alt proiect, unde ministrul Grindeanul face și tace, și ne-a cuprins la finanțare în exercițiul financiar următor. USR a adus zero lei, zero fonduri la Cluj. Am tot respectul pentru consilierii locali USR de la Cluj, care își fac treaba, dar USR este zero pentru Cluj", a mai adăugat Emil Boc în declarația dată.

Cătălin Drulă a lansat un atac la adresa lui Emil Boc pe tema Centurii Metropolitane din Cluj. În vizita sa la Cluj de la începutul acestei săptămâni, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, l-a numit pe Emil Boc mincinos, incompetent și ”paralel cu proiectele mari de infrastructură”.

Primarul din Cluj Napoca susține că atacul lui Cătălin Drulă vine în contextul în care acesta este în campanie electorală pentru sefia USR, iar astfel de  acțiuni împotriva cuiva cu notorietate îl pot susține pentru a ajunge în postul dorit.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite