Disney și Warner Bros Discovery colaborează pentru un nou serviciu de streaming

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Disney. Foto: Pexels.com
Disney. Foto: Pexels.com

Disney și Warner Bros. Discovery urmează să lanseze un serviciu de streaming comun, unind platformele Disney+, Hulu și Max, într-o mișcare care reflectă tendința de consolidare în peisajul foarte competitiv al serviciilor de streaming, informează AFP.

Noul serviciu va fi disponibil doar în Statele Unite începând din această vară, au precizat cele două grupuri într-un comunicat comun publicat miercuri, fără să ofere o dată exactă pentru lansare.

Disney a preluat controlul complet asupra Hulu la sfârșitul anului 2023, anterior platforma fiind deținută în comun cu grupurile 21st Century Fox, Time Warner (achiziționat de AT&T) și NBCUniversal (deținut de Comcast).

La sfârșitul lunii martie, Disney a simplificat utilizarea platformei pentru abonați, permțând accesul la Hulu direct de pe platforma sa Disney+. Cele două servicii de streaming au funcționat separat până atunci.

Giganții din industria de televiziune s-au lansat într-o cursă pentru a urmări Netflix, care a reușit să atingă un prag critic de masă și rentabilitate înaintea concurenței.

Disney a achiziționat mai multe active de la 21st Century Fox în 2019, iar Discovery a preluat WarnerMedia de la AT&T în 2022, formând astfel grupul Warner Bros Discovery.

Parteneriatul anunţat miercuri îi reuneşte astfel pe principalii doi concurenţi ai platformei Netflix.

Paramount Global (Paramount+) şi Peacock (NBCUniversal) sunt actori mai puţin importanţi pe piaţa de streaming, în timp ce Amazon Prime şi Apple TV+ reprezintă fiecare doar o mică componentă a celor doi giganţi din domeniul tehnologiei.

Contactaţi de AFP, reprezentanţii grupului Disney au refuzat să facă declaraţii despre noul serviciu comun de streaming, iar cei de la Warner Bros Discovery nu au răspuns deocamdată acestei solicitări.

Directorul general al Disney, Bob Iger, nu îşi ascunde dorinţa de a găsi sinergii în sectorul streamingului pentru a spori audienţa grupului şi pentru a împărţi costurile acestuia.

La începutul lunii februarie 2024, Disney, Warner Bros Discovery şi Fox au anunţat că vor lansa în toamna acestui an un serviciu comun de streaming care va difuza cea mai mare parte a conţinuturilor lor sportive.

Disney a anunţat marţi, cu ocazia publicării rezultatelor sale financiare trimestriale, că activitatea de streaming a grupului a atins, pentru prima dată, pragul de rentabilitate.

Platforma de streaming Max va fi lansată în mai multe ţări din Europa începând din 21 mai. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel