Disney 100/ Disney îşi celebrează centenarul reunindu-şi toţi eroii într-un scurtmetraj

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Disney 100/ Disney îşi celebrează centenarul reunindu-şi toţi eroii într-un scurtmetraj
Disney 100/ Disney îşi celebrează centenarul reunindu-şi toţi eroii într-un scurtmetraj

De la Mickey Mouse la Elsa şi Căpitanul Hook, peste 500 de eroi Disney revin la viaţă într-un scurtmetraj realizat sub forma unei scrisori de dragoste adresate celebrului studio de animaţie din Statele Unite, care îşi celebrează centenarul luni într-o perioadă marcată de turbulenţe, informează AFP.

Intitulat "Once Upon a Studio", acest scurtmetraj amuzant şi emoţionant cu o durată de nouă minute şi care combină imagini digitale, desene realizate manual şi filmări live-action completează catalogul platformei de streaming Disney+, la patru luni după ce a fost aclamat la Festivalul Internaţional al Filmului de Animaţie de la Annecy.

Rezultatul a doi ani de muncă, scurtmetrajul prezintă un impresionant număr de 543 de personaje extrase din 85 de filme lungmetraj și scurtmetraj. Aceste personaje apar din afișele expuse în coridoarele sediului central al studioului american, unde se adună pentru a fi fotografiate într-o imagine de familie, după plecarea angajaților.

Trent Correy, coregizor al acestui proiect artistic și tehnologic, a comparat această realizare cu asamblarea celui mai mare puzzle din viața cuiva. La realizarea acestui scurtmetraj au contribuit peste 100 de persoane, inclusiv foști animatori și 40 de actori care au revenit special pentru acest eveniment.

Dan Abraham, celălalt coregizor, a subliniat dorința de a menține vocile personajelor la fel ca în filmele lor originale, realizând astfel o conexiune autentică cu publicul. Acest lucru a inclus și utilizarea unei înregistrări inedite cu Robin Williams, interpretul Duhului din "Aladdin," care a decedat în 2014.

Scurtmetrajul marchează o întoarcere la era de glorie a animației tradiționale, care a fost treptat înlocuită de tehnologia 3D în filmele Disney începând cu "Winnie the Pooh" din 2011. Eric Goldberg, desenator care a supervizat secțiunea 2D a filmului, a subliniat că aproximativ 450 din cele 543 de personaje au fost realizate manual, folosind creion și hârtie. Totuși, nu au fost preluate elemente din filmele existente, nici în 3D, nici în 2D, ceea ce a reprezentat o provocare tehnică.

Acest scurtmetraj celebrează și contribuția adusă de animatorul Burny Mattinson, care a petrecut 70 de ani la studioul Disney și care a decedat în februarie. De asemenea, coloana sonoră a fost reorchestrată de compozitorul Richard Sherman, cel care a creat muzica pentru "Mary Poppins," în vârstă de 94 de ani, și care a reimaginat cântecul preferat al lui Walt Disney, "Feed the Birds."

În afară de acest scurtmetraj, grupul Disney sărbătorește centenarul său printr-o serie de evenimente, inclusiv lansarea filmului "Wish" în cinematografe în luna noiembrie, inspirat de pelicule clasice ale studioului american.

Această lansare a coincis cu data la care se consideră că a fost înființată Walt Disney Company, în ziua de 16 octombrie. De la înființarea companiei Disney Brothers Studios într-un garaj din Hollywood, semnarea unui contract de distribuție cu seria "Alice Comedies" a avut un rol esențial în evoluția studioului.

Deși se desfășoară într-un cadru festiv, compania Disney se confruntă cu provocări din punct de vedere economic, inclusiv scăderea numărului de abonați Disney+, care a dus la concedierea a 7.000 de angajați, precum și greva actorilor de la Hollywood. Emblematicul fondator al companiei Disney, Walt Disney, este criticat pentru anumite aspecte ale comportamentului său, dar filmele Disney rămân apreciate pentru impactul lor universal și speranța pe care o aduc. Eric Goldberg subliniază că personajele și poveștile Disney au adus multă bucurie și speranță și speră că acest lucru va continua "pentru încă 100 de ani."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel