Directorul TikTok în Congresul SUA: Pot să răspund, doamnă președinte? - Nu! Vom merge mai departe

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Șeful TikTok, umilit în Congresul SUA: Pot să răspund, doamnă președinte? - Nu! Vom merge mai departe / Captură Youtube Bloomberg
Șeful TikTok, umilit în Congresul SUA: Pot să răspund, doamnă președinte? - Nu! Vom merge mai departe / Captură Youtube Bloomberg

Directorul executiv al TikTok, Shou Chew, a fost convocat în Congresul american, în condițiile în care Administrația Biden a avertizat că ar putea interzice această aplicație în SUA.

La audierea desfășurată joi, Shou Chew (foto interior) a fost întrebat de congresmanul Frank Pallone dacă poate garanta că platforma sa nu colectează date referitoare la sănătatea sau localizarea utilizatorilor.

"Acestea sunt date care sunt colectate frecvent de multe alte companii din industria noastră", a spus Chew, citat de CNN.

"Ne-am angajat să fim foarte transparenți cu utilizatorii noștri cu privire la ceea ce colectăm. Nu cred că ceea ce colectăm reprezintă mai mult decât o fac majoritatea jucătorilor din industrie", a insistat el.

Audierea șefului TikTok reprezintă o parte a procesului de examinare a legăturilor aplicației omonime cu China și a potențialelor riscuri de securitate națională care ar decurge din aceste legături.

Iar joi, membrii congresului, fie ei republicani sau democrați, s-au dezlănțuit împotriva șefului platformei chinezești de socializare.

Șeful TikTok, pus la zid și umilit în Congresul SUA

CNN relatează că afirmațiile lui Shou Chew, potrivit cărora compania nu este o ramură a guvernului chinez, au fost, pur și simplu, ignorate sau ridiculizate de membrii Congresului SUA.

"Pentru poporul american care se uită astăzi (la aceste audieri), ascultați aici: TikTok este o armă a Partidului Comunist Chinez pentru a vă spiona, a manipula ceea ce vedeți și a trage foloase de pe urma generațiilor viitoare", a declarat republicana Cathy McMorris Rodgers, membră a Camerei Reprezentanților și șefa Comisiei pentru Energie și Comerț.

Într-un schimb de replici cu Anna Eshoo, membră a Camerei Reprezentanților din partea Partidului Democrat, șeful TikTok a spus:

"Nu am văzut nicio dovadă că guvernul chinez are acces la aceste date. Nu ne-au cerut niciodată, iar noi nu le-am furnizat."

"Angajamentul nostru este de a muta datele în Statele Unite, pentru a fi stocate pe teritoriul american de către o companie americană, supravegheate de personal american. Așadar, riscul ar fi similar cu cel al oricărui guvern care se duce la o companie americană pentru a cere date", a continuat el.

"Nu cred că TikTok (...), că dumneavoastră ați spus sau ați făcut ceva pentru a ne convinge", a replicat Eshoo.

Șeful TikTok, în Congresul SUA: "Pot să răspund? - Nu! Vom merge mai departe!"

Însă momentul care rezumă cel mai bine audierea de joi este cel care a urmat unei lungi critici formulate de reprezentanta Kat Cammack, de la Partidul Republican, cu privire la moderarea conținutului TikTok și legăturile cu China.

"Pot să răspund, doamnă președinte?" Chew a întrebat-o pe Cathy McMorris Rodgers după ce timpul lui Cammack a expirat.

"Nu. Vom merge mai departe", a spus ea, potrivit Antena3.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel