Haos ca la Dinamo: Franța, huliganii și-au atacat jucătorii după retrogradare

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Suporterii lui St Etienne au intrat pe teren.

 

După încheierea meciului, în momentele în care oaspeții sărbătoreau, fanii lui St Etienne au intrat pe gazon și au început să arunce cu torțe.

Fotbaliștii lui Auxerre au reușit să revină în Ligue 1 , după ce au învins St Ettiene cu 5:4, într-un meci de baraj, după lovituri de departajare.

Din nefericire, triumful Auxerre a fost marcat de revoltele fanilor St Etienne, care au intrat pe stadionul Geoffroy-Guichard după meci și au aruncat cu torțe în jucătorii ambelor echipe.

Auxerre, care a terminat pe locul trei în divizia a doua, și St Ettiene, care a ocupat locul 18 în Ligue 1, au disputat două meciuri de baraj pentru un loc în grupa de elită.

A fost 1 - 1 în primul meci de la Auxerre, iar meciul de la St Etienne s-a încheiat cu un rezultat identic. În urma loviturilor de departajare, Auxerre a reușit să treacă de cei de la St Ettiene.

În momentele în care oaspeții sărbătoreau, fanii lui St Etienne au alergat pe gazon și au început să arunce cu torțe în toți jucătorii de pe teren.

Poliția a reacționat rapid, așa că fanii s-au întors în tribune.

Auxerre revine în Ligue 1 după zece ani, în timp ce St Etienne, care a fost campion al Franței de zece ori , trece pe un rang inferior în competiție. Bordeaux și Metz au retrogradat în divizia a doua , iar noile echipe de prima divizie sunt Toulouse și Ajaccio.


Dinamo scrie istorie... ”Toată lumea trebuie să zboare, de la A la Z”

”Câinii roșii” au retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani.

Rezultatul dezastruos a provocat furia suporterilor dinamoviști, care au devenit agresivi și au fost potoliți de jandarmi doar cu gaze lacrimogene.

Fostul jucător al lui Dinamo, Giani Kiriță (45 de ani), căpitan și campion cu roș-albii, i-a desființat pe jucătorii lui Dinamo:

E greu, am avertizat, am spus despre lipsa de valoare. Am spus că nu o să poată acești jucători să ducă acest baraj. Toată lumea trebuie să zboare, de la A la Z. Tot. Nu știu cât o să fie băieții ăștia afectați sau Dusan Uhrin. Cu siguranță, Uhrin trebuie să plece. Nu cred că poate să aibă tupeul ăsta să vină și să spună că nu pleacă. E penibil, ar fi chiar penibil!

Nu prea mai am cuvinte, mi-am dat sufletul pentru clubul asta. O gloată de ratați au reușit să ne facă de rușine. Acești băieți au avut tupeul să răspundă că ei fac, că dreg și uitați unde au dus echipa. Un club ca Dinamo nu se retrogradează. 

O gloată de ratați. Luați bagajul, plecați, ei nu au ce să facă la Dinamo. Nu putem să ne ascunde după degete. Nu au avut bun simț, nu au avut respect, și-au bătut joc de culorile acestui club. Ratații ăștia ne-au făcut de rușine”, a declarat Giani Kiriță potrivit playsport, citat de gsp.

Suporterii dinamoviști veniseră și din străinătate

Dinamo poate retrograda pentru prima dată în istoria sa, iar suporterii câinilor au venit și de la mii de kilometri depărtare.

„Atunci când am plecat la Cluj-Napoca, erau foarte mulți dinamoviști. Au plătit 800-1.000 de lei. Au venit la avion fără bilet. Au zis că trebuie să ajungă neapărat la meci. Au găsit locuri și au plătit sume incredibile. La asta ar trebui să se gândească jucătorii lui Dinamo, la acești oameni. Am stat de vorbă cu suporterii pe avion, fani adevărați, erau încrezători”, a spus Florin Prunea, la ProSport Live.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel