Din cel mai scump jucător al lumii, a ajuns o povară. Neymar, un pariu riscant pentru orice echipă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

Mbappé a devenit proiectul central al PSG, pe care temperamentalul brazilian cu siguranță nu l-a primit cu entuziasm.

Adus la PSG în 2017 pentru 222 de milioane de euro, Neymar era atunci pilonul în jurul căruia șefii din Golf credeau că vor construi echipa care va aduce trofeul Ligii Campionilor.

Transferul său la Paris este încă cel mai scump din istoria fotbalului, fără semne că cineva îl va detrona în curând. 

Cinci ani mai târziu, Neymar a adunat patru titluri de campionat francez, trei cupe ale Franței, două cupe ale Ligii și două Supercupe. A câștiga trofee interne cu PSG este ca și cum ai câștiga aurul olimpic la baschet cu SUA. Lipsește titlul de campion NBA.

Sosirea vechiului prieten din Catalonia, Lionel Messi, după cea a lui Kylian Mbappé, l-au împins pe Neymar și mai mult în umbră, care a părăsit Barcelona tocmai pentru că a vrut să iasă din umbra lui Messi.

În Catalonia, a împărțit poziția de asistent împreună cu Luis Suarez, în timp ce reflectoarele erau concentrate asupra magicianului argentinian. Venind la Paris, a vrut să arate că și el poate fi un lider, iar Balonul de Aur, pe care unii i-l preziseseră, pare acum un vis.

Mbappé a devenit proiectul central al lui PSG, unul pe care temperamentalul brazilian cu siguranță nu l-a primit cu entuziasm, oricât de bună ar fi fost relația celor doi.

Caracterul dificil și absențe frecvente de pe teren pun în mod justificat la îndoială șederea lui Neymar la Paris, iar salariul său, de circa 40 de milioane de euro, este o povară pe spatele clubului, iar conducerea ar fi bucuroasă să îndepărteze această greutate.

Se zvonește că, însuși Mbappé s-a plâns consiliului de conducere de lipsa de disciplină a lui Neymar în timpul recentei reînnoiri a contractului.

Discuțiile despre plecarea lui la Manchester City s-au vânturat în ultimele zile, dar Pep Guardiola a negat informațiile spunând că nu sunt interesați de el, deși crede că este un „jucător uimitor”.

Însuși faptul că antrenorului catalan, care nu se teme să le ceară superiorilor să bage mâna adânc în buzunare, nu este interesat de o nouă investiție, sugerează că ceva nu este în regulă cu atacantul de 30 de ani.

Potrivit presei franceze, conducerea parizienilor este nemulțumită din cauza lipsei de angajament al brazilianului la sesiunile de antrenamente. Deși Neymar și-a extins contractul până în 2025, doar un an mai târziu povestea este cu totul alta. De când s-a alăturat clubului în 2017, a participat la doar 144 dintre cele 268 de meciuri ale clubului.

"Va face Neymar parte din noul proiect PSG? Nu pot vorbi despre asta în public, unii jucători vor veni, unii vor pleca, acestea sunt negocieri private", a declarat președintele PSG, Nasser Al-Khelaïfi, într-un interviu pentru ziarul spaniol Marca, în urmă cu o lună.

Pe de altă parte, noul antrenor al lui Paris Christophe Galtier îl vede pe Neymar drept o piesă esențială a echipei sale în noul sezon.

Negocierile sunt în toi, iar telenovela care îi înconjoară șederea sau eventualul transfer ar putea dura până la sfârșitul lunii august, când se încheie fereastra de transferuri.

Nici varianta de împrumut nu este exclusă, având în vedere că momentan nu sunt foarte multe cluburi să riște financiar cu un transfer definitiv.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel