Din cauza inflației, germanii au început să economisească masiv. Singurul lucru la care nu vor să renunțe, oricât ar costa

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 26 iul 2022, 13:53 | Categorie: Social

Consumatorii fac economii serioase.

Pentru 36% dintre germani, prețul este în prezent cel mai important criteriu atunci când aceștia iau o decizie de cumpărare.

Inflația ridicată a schimbat semnificativ comportamentul de consum al oamenilor din Germania.

Potrivit rezultatelor unui sondaj al companiei de cercetare de piață GfK, consumatorii economisesc cel mai mult la alimente de zi cu zi sau pentru produsele de îngrijire personală.

În ceea ce privește îmbrăcămintea, nemții preferă produsele mai ieftine.

”Efectele inflației sunt vizibile în special în produsele de zi cu zi, cum ar fi alimentele sau produsele de îngrijire personală. În general, această zonă înregistrează o scădere mare a volumului în lunile din ianuarie până în mai”, arată autorii raportului.

S-au cumpărat cu 8,2% mai puțină carne și produse din carne curată , cu 8,5% mai puține fructe și legume proaspete și cu 7% mai puține produse de panificație - au descoperit cercetătorii, scrie Fenix ​​​​Magazine.

La ce nu renunță nemții

Industria turismului s-a dezvoltat în direcția opusă. Când vine vorba de călătorii, nu se vor face economii în această vară.

După mai bine de doi ani de pandemie de coronavirus, consumatorii germani au multe de recuperat. Numărul rezervărilor de călătorii în actualul sezon estival este comparabil cu ultimul an pre-pandemic, din 2019, iar în unele cazuri chiar a fost depășit.

O încetinire a cererii se face simțită și în cazul industrei de modă, un comportament care s-a amplificat în timpul pandemiei.

Este mai probabil ca consumatorii să folosească oferte speciale sau să cumpere mărci mai ieftine.

Pentru 36% dintre oameni, prețul este în prezent cel mai important criteriu atunci când se ia o decizie de cumpărare. Potrivit cercetărilor GfK, în timp ce produsele de uz zilnic au înregistrat o scădere puternică a volumului.

În acest moment, cumpărătorii de modă se pare că încearcă în mod deliberat să evite inflația. Prețul mediu plătit a fost puțin mai mic decât în ​​mai 2019. Potrivit cercetătorilor de piață, în spatele acestui lucru se află două strategii: consumatorii cumpără produse mai ieftine din magazinele specializate sau trec pe alte canale de vânzare cu prețuri mai mici.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite