Dică (FCSB), declarații după 4-2 cu FC Saburtalo: ”La 2-0 nu credeam că se mai poate întoarce ceva”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Sport

FCSB s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa Conference League la fotbal, după ce i-a învins cu 4-2 (1-0) pe georgienii ede la FC Saburtalo.

Vicecampioana României a obţinut o calificare meritată, golurile sale fiind înscrise de Joyskim Dawa (minutul 44), Malcom Edjouma (55), Florinel Coman (80), Risto Radunovic (87 - penalty). Oaspeţii au punctat prin Guram Goşteliani (69) şi Iuri Tabatadze (78).

Antrenorul lui FCSB, Nicolae Dică, a declarat că speră ca în urma victoriei cu FC Saburtalo (Georgia), scor 4-2, echipa sa să se descătuşeze şi să înceapă să aibă rezultate favorabile.

"A fost o partidă foarte grea, pentru că ne-au bătut în meciul tur cei din Georgia, dar mă bucur că băieţii în aceste două zile şi jumătate cât am avut la dispoziţie, şi am făcut trei antrenamente, au reuşit în mare parte să facă ceva la acest joc. Şi aici mă refer în primul rând la faza defensivă, am reuşit să facem presing sus, nu i-am lăsat pe cei din Georgia să paseze, apoi pe fază ofensivă am reuşit să avem o posesie bună, să ne creăm multe ocazii şi în cele din urmă am marcat 4 goluri. Dar vreau şi mai multe de la echipa mea, pentru că ştiu că poate. Sper ca odată cu acest joc să ne descătuşăm şi să avem rezultate mai bune şi jocuri mai bune", a declarat Dică, într-o conferinţă de presă.

"La cum arăta jocul la 2-0 nu credeam că se mai poate întoarce ceva, dar în fotbal într-o fracţiune de secundă se poate schimba totul. Important este însă că după ce am primit două goluri am reuşit să întoarcem rezultatul, să ne calificăm, să reuşim să marcăm încă două goluri şi să ne creăm alte ocazii de a marca. Acesta este un lucru pozitiv, chiar dacă suntem o echipă tânără. Important pentru mine este să îi văd că au încredere în ei. Şi am văzut asta la acest joc, chiar dacă sunt tineri, aşa cum am spus", a completat Dică.

La primul meci după revenirea antrenorului Nicolae Dică, FCSB a arătat mai bine ca în partida tur, pierdută cu 1-0, însă a fost imprecisă în atac şi a greşit destul de des în apărare, complicându-şi mult viaţa.

FCSB are nevoie de întăriri în viziunea lui Dică, antrenorul dorind să transfere jucători pentru faza de atac: "Sută la sută avem nevoie de întăriri, sperăm să aducem jucători cât mai repede, pentru că avem nevoie de la mijlocul terenului în sus. Să aducem jucători cu experienţă, jucători importanţi care să pună presiune pe cei care sunt acum, pentru postul de titulari. L-am pierdut pe Tănase, căpitanul echipei, sper să reuşim să aducem alţi jucători. Este vorba de un atacant şi de jucători de bandă. Jucători defensivi avem, mijlocaşi avem, acolo trebuie să aducem jucători. Sper să şi reuşim să îi aducem".

Totuși după ce a condus cu 2-0, echipa lui Dică a fost egalată, scor la care FCSB era eliminată din competiție. 

FCSB s-a aruncat din nou în atac şi Florinel Coman a înscris cu capul din centrarea lui Radunovic (80). Elevii lui Nicolae Dică au obţinut golul calificării când Radunovic a transformat un penalty obţinut de Cordea (87).

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel