Diaspora, acuzată că aduce variola maimuţei în România. Medic (fără drept de practică): E liber să intri în ţară şi dacă eşti plin de bube

Ioana Dinu |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Diaspora aduce variola maimuţei în ţară, susţine Octavian Jurma, un medic (fără drept de practică) care apărea în fiecare zi la televizor în timpul pandemiei.

Jurma susţine că românii din diaspora vor aduce variola maimuţei în ţară. Exact asta era acuzaţia şi la începutul pandemiei de coronavirus, că diaspora aduce virusul ucigaş în România.

Iată ce scrie Octavian Jurma pe pagina lui:

"Am asteptat sa vad daca variola maimutei se va stinge de la sine cum se intampla de obicei. Din pacate numarul de cazuri confirmate continua sa creasca, la fel si numarul de tari unde este confirmata.

Este insa aproape o certitudine statistica ca variola maimutei va ajunge in curand si in Romania. De fapt, avand in vedere raspandirea comunitara in tarile cu multi romani in diaspora, este foarte probabil ca virusul circula deja in Romania dar, ca de obicei, il vom confirma abia atunci cand va fi deja in circulatie comunitara."

"Liber să intri cu bube"

"Am fi putut avea o sansa sa il oprim daca mentineam macar masurile de control epidemic la granita, insa la noi e liber sa intri in tara si daca esti plin de bube si iti scuipi plamanii in fata ofiterului de frontiera.

Asadar intrebarea nu este daca va ajunge ci cand va ajunge si ce vor face autoritatile sa previna o epidemie. Cand va ajunge? Probabil va fi confirmat pana la finalul verii.

(…) In mai putin de o luna, numarul global de cazuri a ajuns de 1 la peste 700 dintre care 1/3 in Marea Britanie si Spania, tari din care vor reveni in tara sute de mii de romani in aceasta vara. Pe langa cresterea sustinuta a numarului de cazuri noi, raspandirea aparent comunitara este o sursa mare de ingrijorare."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel